31.07.2018 İnsan Hakları Komisyon Toplantısı

05.09.2018
Katılanlar: Türkcan, Bahar, Fatih, Nergül, Şinasi, Öykü

1- Sağlık Müdürlüğü ile işbirliği içinde İstanbul Protokolü Eğitimleri’ nin verilmesi ve duyurulması için yönetimin müdürlük ile görüşme yapması talep edildi.
2- Üniversite hastaneleri Adli Tıp, Psikiyatri, Ortopedi anabilim dallarına, düzenlenecek eğitimlerin resmi yazı ile bildirilmesi için İnsan Hakları komisyonu olarak metin hazırlanmasına karar verildi.
3- Eğitim araştırma ve diğer hastanelere ayda bir kez İstanbul Protokolü farkındalık eğitimi (yaklaşık 3 saat sürecek) verilebilmesi için hastane yönetimlerinin bilgilendirilerek hekimlere duyurması ve salon ayarlamasının sağlanması kararlaştırıldı (yönetim ve komisyondan katılımla gidilip görüşülmesi şeklinde olabilir)
4- İlk 3 madde ile sağlanacak katılımcı hekim havuzu oluşturularak, İstanbul Protokol eğitiminin 6 aylık süre boyunca ayda bir veya iki (eğitimcilerin durumuna bağlı olarak) olacak şekilde planlanması kararlaştırıldı.
5- Raporlandırma için bazı branşlarda uzman hekim açığı olduğu bilgisi edinildiğinden, resmi yazı gönderilecek bilim dalı sayısı artırılabilir.
6- Haftasonu yapılacak ilk eğitim için materyal basımı ve teknik detaylar karar bağlandı.
Bu haber 115 kez okunmuştur.