11.07.2018 - İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Komisyonu Toplantısı

05.09.2018

KOMİSYON TOPLANTI TUTANAĞI
Toplantı Tarihi : 11.07.2018
Toplantı Saati : 19.00
Toplantıya katılan Hekimler : Dr. Hakan Toksöz
Dr. Mustafa Vatansever
Dr. Hasan Ter
Dr. Yıldıray Orhon
Dr. Osman Bölükbaş
Dr. Semra Karaca
Dr. Hünkar Karabulut
Dr. M.Tuğrul Şahbaz

TOPLANTIDA GÖRÜŞÜLEN KONULAR VE ALINAN KARARLAR

1. İŞYERİ HEKİMLİĞİ ÇALIŞTAY HAZIRLIKLARI: Çalıştay ile ilgili olarak kurulan çalıştay çalışma grubu üyeleri Dr. Mustafa Vatansever, Dr. Hasan Ter ve Dr. Tuğrul Şahbaz biraraya gelerek yaptıkları çalışma sonucu ortaya çıkan yazılı çalıştay önerisini komisyona sundular, bu öneri kabul edildi bu kapsamda yapılacak çalıştay için “çalıştay düzenleme kurulu” için gönüllü üyeler belirlendi, buna göre;
1- Dr. Mustafa Vatansever
2- Dr. Hasan Ter
3- M.Tuğrul Şahbaz
4- Dr. Osman Bölükbaş
5- Hakan Köse (yönetim kurulu)
6- Akademisyen
7- Akademisyen
Belirlendi.
2. TTB İSİH KOL MAİL GRUBUNA ÜYELİK: Bu amaçla Tuğrul Şahbaz mail grubuna komisyon üyelerine üye yapmak için isimleri ve mail adreslerini bildirdi, üye olmaları bekleniyor.

3. WHATSAPP GRUBU: “İTO İSİH KOMİSYON GRUBU” KURULMASI: Mevcut olan Whatsapp grubu yerine yeni bir grup kurarak sadece düzenli komisyon toplantılarına katılan üyelerle komisyonla ilgili konularda haberleşme iletişim için bir grup kurulmasına karar verildi.
4. WHATSAPP GRUBU: “İTO İZMİR İŞYERİ HEKİMLERİ KOMİSYON GRUBU” KURULMASI: Mevcut olan Whatsapp grubunun tüm odaya üye izmir işteri hekimlerinin katılımıyla geniş bir grup haline gelmesi ve üyeler arasında haberleşme iletişim ve komisyon faaliyetlerinin iletilmesi gibi birçok amaçla işlerlik kazanması için;
Mevcut grubun adının değiştirilmesi
Gruptaki yazışma ile ilgili etik kurallar oluşturulması
Grup yöneticilerinin belirlenmesi (Dr. Hakan Toksöz, Dr. Mustafa Vatansever, Özlem Sabırlar-komisyon sekreteri)
Komisyon sekreteri Özlem Sabırlar uyelikleri kontrol ederek uyelık taleplerini değerlendirecek
5. AYLIK ÇALIŞMA SAATİ 30 SAATİ GEÇEN KAMU ÇALIŞANI İŞYERİ HEKİMLERİ HAKKINDA DUYURU HAKKINDA:  Çalışma bakanlığının bu hafta yaptığı duyuru hakkında görüşüldü. Konu hakkında bakanlığın işlem yapmaya başlayacağı ve bu nedenle 30 saati geçen işyeri hekimlerinin fazla işyerlerini bırakacağı bu nedenle şu anda yapılacak bir işlem olmadığı ancak bu duruma ISG-Katip programının izin verdiğinin unutulmaması gerektiği belirtildi.

6. SERTİFİKA KİRALAMA KONUSU HUKUKİ YÖNÜ: Sertifika kiralama vakalarının giderek artması ve bunun açık şekilde yapıldığı belirtilip hukuki olarak konunun değerlendirilmesi için oda avukatı ile görüşülecek ancak etik olarak da bu olaya karşı olduğumuz dile getirildi.

7. ULUSAL İSİG KONSEYİNİN KALDIRILMASI: Son yayınlanan KHK ile ulusal İSİG konseyi nin hukuki varlığının kaldırılıp yerine Cumhrbaşkanlığına bağlı bir kurulun getirildiği belirtildi. Ulusal İSİG konseyinin son dönemlerde zaten işlevsiz olduğu anlatıldı, Çalışma bakanlığının da son hükümet yapılanmasında ortadan kalktığı ve farklı bir bakanlık haline geldiği anlatıldı

8. HASUDER SANAL EĞİTİMLERİ: HASUDER’in online olarak yaptığı iş sağlığı eğitimlerin duyurulması, eğitim taleplerinin iletilmesi ve mümkün olduğunca izlenmesı ve desteklenmesi gerektiği belirtildi.

9. ÇALIŞMA BAKANLIĞININ VERİ PAYLAŞIMI HAKKINDA GENELGESİ VE İSİG PROGRAMLARI: Bu ay uygulamaya geçmesi beklenen çalışma bakanlığı ile İSİG verilerinin paylaşımı ve bunun için gerekli olan İSİG programları ile ilgili görüşüldü. Bu konuda daha ayrıntılı görüşme yapılacak.

10. İZMİRDE İŞYERLERİNDE TOPLU GIDA ENTOKSİKASYONLARI HAKKINDA AKSİYON PLANI: İzmir’de bazı işyerlerinde yemek nedeniyle oluşan toplu rahatsızlanmalar üzerine; işyerinde yemekhane hijyen denetimi, şahit numune, hijyen eğitimleri ve bununla ilgili konularda işyeri hekimlerine eğitim verilmesine için gıda mühendisleri odası ile tekrar görüşme yapılacak

11. KOMİSYON YAPILANMASI: Önceki dönemden devam eden komisyon yapılanmasının aynen devamı için yönetim kurulunun isteği doğrultusunda bu zamana kadar çalışma yapan komisyon için mevcut yönergeye göre tekrar yapılanmasına ve resmi olarak komisyon üyesi isimlerin belirlenmesine karar verildi.

12. ANKARA TTB İSİH KOL ÜYELİKLERİ İÇİN İSİMLERİN BİLDİRİLMESİ: Daha önceki toplantıda belirlenen üyelerin resmi olarak TTB ye bildirilmesine karar verildi.
Bu haber 236 kez okunmuştur.