28.06.2018 - İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Toplantısı

05.09.2018
KOMİSYON TOPLANTI TUTANAĞI
Toplantı Tarihi : 28.06.2018
Toplantı Saati : 19.00
Toplantıya katılan Hekimler : Dr. Hakan Toksöz
Dr. Mustafa Vatansever
Dr. Hasan Ter
Dr. Şahin Budak
Dr. Tuğrul Şahbaz
Dr. Hülya Çamlıbel

TOPLANTIDA GÖRÜŞÜLEN KONULAR VE ALINAN KARARLAR

1. İŞYERİ HEKİMLİĞİ ÇALIŞTAY HAZIRLIKLARI: Çalıştay ile ilgili olarak çalışmalar yapmak üzere  komisyon içinde bir  çalışma grubu kurulması kararı alındı. Bu çalışma grubuna gönüllü olarak komisyon üyeleri üyeleri Dr. Mustafa Vatansever, Dr. Hasan Ter ve Dr. Tuğrul Şahbaz katıldılar. Bu grup önümüzdeki haftadan itibaren kendi içinde toplanarak çalışmalar yapacak

2. TTB GENEL KURUL İZLENİMLERİ: TTB Genel kuruluna katılan Dr. Mustafa Vatansever genel kurulda yaptığı konuşmada komisyonda görüşülen konuları aktardığını belirtti.

3. TTB İSİH KOL TEMSİLCİLERİNİN BELİRLENMESİ: Ankara’da yapılacak olan TTB İSİH Kol toplantılarına komisyon adına katılmak üzere Dr. Hasan Ter ve Dr. Hülya Çamlıbel in gönüllü olduğu ve katılmalarının uygun olduğuna karar verildi. Daha önce toplantılara Dr. Hürcan Girgin ve Dr. Şahin Budak katılıyordu.

4. SAĞLIK ÇALIŞANININ SAĞLIĞI ÇALIŞMA GRUBU TOPLANTISI AKTARIMI: Toplantıya komisyon adına katılan Dr. Şahin Budak toplantı ile ilgili notları yazılı olarak komisyona iletti. Bu toplantı raporu daha sonra yönetim kuruluna da iletilecek.

5. SAĞLIK ÇALIŞANI SAĞLIĞI ÇALIŞMA GRUBU TEMSİLCİSİ : Komisyon adına bu grubun toplantılarına daha önce olduğu gibi Dr. Şahin Budak ın katılması uygun görüldü.

6. MOBBİNG TOPLANTISI: Bu konuda daha önce çalışmaları bulunan Dr. Hülya Çamlıbel in bir eğitim toplantısı için çalışma yapabileceği belirtildi.

7. TTB MODÜLER EGİTİMLERİ- ERGONOMİ: TTB nin hazırladığı eğitim programlarından faydalanabileceği ve ergonomi konusunun ilk olabileceği belirtildi.

8. MESLEKİ SAĞLIK VE GÜVENLİK DERGİSİNE YAZI: TTB bünyesinde yayınlanan dergiye yazı gönderilmesi ve teknik yazılara ağırlık verilmesi gerektiği dile getirildi, İletiecek yazı olarak;                                                           
1- Tetanoz makalesi (Önceki eğitim toplantısında sunulan konu)
2- İşyeri hekimlerinin iş doyumu anketi (Önceki eğitim toplantısında sunulan konu)
Bu haber 121 kez okunmuştur.