12.06.2018 - İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Toplantısı

05.09.2018
KOMİSYON TOPLANTI TUTANAĞI
Toplantı Tarihi : 12.06.2018
Toplantı Saati : 19.00
Toplantıya katılan Hekimler : Dr. Hakan Toksöz
Dr. Hünkar Karabulut
Dr. Yıldıray Orhon


TOPLANTIDA GÖRÜŞÜLEN KONULAR VE ALINAN KARARLAR
NOT: 07.06.2018 tarihli komisyon toplantısına katılamayan hekimlerle bir toplantı daha yapma gereği doğması üzerine bu toplantı yapıldı, konular gözden geçirildi.
1. İŞYERİ HEKİMLİĞİ ÇALIŞTAY HAZIRLIKLARI: Çalıştay ile ilgili olarak tarihin yaz sonuna ertelendiği ve hazırlıkların buna göre yapılacağı konuşuldu.

2. YÖNETİM KURULUNDAN KOMİSYONA KATILIM: İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulundan kurul üyesi Dr. Hakan Köse bundan sonra komisyon toplantılarına katılacağını belirtti. Bu şekilde komisyon ve yönetim kurulu iletişimi Dr. Hakan Köse ile yakından sağlanmış olacak.

3. KOMİSYON TOPLANTI GÜN VE TARİHLERİ: Komisyon toplantılarının 15 günde bir Çarşamba günleri yapıldığı ancak yönetim kurulu üyesi Dr. Hakan Köse’nin komisyon toplantılarına katılacağı için toplantıların Perşembe günlerinin yapılmasının daha uygun olacağı kararlaştırıldı. Bunun için günleri oda sekreteri kontrol ederek komisyona bildirecek. Dr. Yıldırım bey kendisi için Çarşamba günlerinin daha uygun olacağını belirtti.

4. TETANOZ EĞİTİM TOPLANTISI DEĞERLENDİRİLMESİ: Geçtiğimiz hafta yapılan tetanoz toplantısına işyeri hekimlerinin yoğun ilgi gösterdiği, toplantı canlı yayını ve sunumunun web de yayınlandığı ayrıca sosyal medyada paylaşıldığı belirtildi. Tetanoz konulu çalışmanın makale olarak yayınlandıktan sonra oda tarafından hekimlere iletileceği kararı alındı

5. GÜRÜLTÜ KONULU EĞİTİM TOPLANTISI DEĞERLENDİRİLMESİ:  Geçtiğimiz günlerde yapılan toplantının başarılı olduğu, toplantı canlı yayını ve sunumunun web de yayınlandığı ayrıca sosyal medyada paylaşıldığı belirtildi. Gürültü konusunun bölümler halinde daha ayrıntılı olarak birkaç eğitim toplantısında hekimlere anlatılabileceği konuşuldu.

6. İZMİRDE İŞYERLERİNDE TOPLU GIDA ENTOKSİKASYONLARI HAKKINDA: İzmir’de bazı işyerlerinde yemek nedeniyle oluşan toplu rahatsızlanmalar üzerine; işyerinde yemekhane hijyen denetimi, şahit numune, hijyen eğitimleri ve bununla ilgili konularda işyeri hekimlerine eğitim verilmesine için gıda mühendisleri odası ile görüşme yapılacak. Dr. Hünkar Karabulut serbest bölgedeki yemek şirketinin konusunda uzman olduğu ve birçok kalite belgesine sahip olduğunu bu şirketten deneyimli gıda mühendislerinin işyeri hekimlerine eğitim verebileceğini belirtti.

7. İSİG EĞİTİMLERİ İLE İLGİLİ YÖNETMELİK DEĞİŞİKLİĞİ HAKKINDA: Çalışma bakanlığının yayınladığı yönetmelik değişikliği ile ilgili konular görüşüldü, 

8. İŞ SAĞLIĞI HİZMETLERİ İLE İLGİLİ YÖNETMELİK DEĞİŞİKLİĞİ HAKKINDA: Değişikliğin işverenlerin isteği doğrultusunda yapıldığı ve bu şekilde İSİG yasası hükümlerinin giderek geçerliğini yitirdiği belirtildi.


Bu haber 122 kez okunmuştur.