Yeni Asır Gazetesi’ne Tekzip Talebimiz Mahkemece Kabul Edildi

28.08.2018

01.08.2018 tarihli Yeni Asır Gazetesi’nde, Nil Kuyumcu isimli yazar tarafından, “Kuralın Batsın Doktor Hanım” başlıklı bir yazı yayınlanmıştır. Bu yazıda, Giresun’da, yanında eşi olmadan eşine ilaç yazdırmak için aile hekimine başvuran yaşlı bir kişinin ölümü nedeniyle aile hekimi meslektaşımıza yönelik suçlayıcı ifadelere yer verilmiştir.  

Bu yazıda, “Yusuf Topal isimli hasta yakınının hekimin yüzünden öldüğü, hekimin hasta yakını ile ilgilenmediği, hasta yakınını bilgilendirmediği ve yönlendirmediği, sorunu çözmek için çaba sarf etmediği, hekimin hasta yakınının bastonundan korktuğu için beyaz kod verdiği, hekimin tepeden bakan bir tavırla konuştuğu, hekimin empati yapmadığı, hekimin tıp eğitimi sırasında bahçede doktorculuk oynadığı” şeklinde ifadeler kullanmıştır.    

Bu yazının gerçekleri yansıtmaması, meslektaşımızı ve hekimleri suçlayıcı ifadeler içermesi nedeniyle, Yeni Asır Gazetesi’ne yazının düzeltilmesi ve hazırladığımız açıklama metnini yayımlaması için ihtarname gönderilmiştir. Yeni Asır Gazetesi, yasal süre içinde düzeltme yapmamış ve açıklama metnimizi yayımlamamıştır.

Bu nedenle, Basın Kanunu hükümlerine göre düzeltme ve açıklama metninin yayımlanması için İzmir 1. Sulh Ceza Mahkemesine başvuru yapılmıştır. İzmir 1. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından yapılan inceleme sonucunda, talebimizin kabulüne ve Odamızca hazırlanan açıklama metinin yayımlanmasına karar verilmiştir.  

Başvuru Dilekçemiz İçin Tıklayınız

Mahkeme Kararı İçin Tıklayınız

İZMİR TABİP ODASI


Bu haber 672 kez okunmuştur.