Tüm basın mensupları ve sosyal medya kullanıcılarını sorumlu ve ilkeli davranmaya davet ediyoruz!

02.08.2018

Giresun’da, eşinin ilaçlarını yazdırmak üzere Aile Sağlığı Merkezine başvuran Yusuf Topal ile hasta muayene edilmeden ilaç yazılamaması nedeni ile başlayan tartışma, Dr. Özlem Yağdıran’ın 'beyaz kod' vermesi üzerine gelen polislerce biber gazı sıkılıp, ters kelepçe takıldığı sırada Topal’ın kalp krizi geçirerek yaşamını yitirmesi ile acı bir şekilde sonuçlanmıştır.

Görevini etik ve hukuksal çerçevede yürüten meslektaşımıza karşı, hasta yakınının sağlık merkezi dışında polis müdahalesi sonrasında gerçekleşen ölümü nedeni ile medya ve sosyal medyada günlerdir süren linç kampanyasını kaygıyla izliyoruz.

 
Bunlardan sonuncusu Yeni Asır Gazetesi yazarı Nil Kuyumcu tarafından kaleme alınan “Kuralın batsın doktor hanım!” başlıklı yazı olmuştur. Hekimle konuşmadan, olayın nasıl geliştiğini anlamadan, meslektaşımızı hedef gösteren onur kırıcı bu yazı nedeniyle İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Lütfi Çamlı, Nil Kuyumcu ile görüşmüş, konu ile ilgili gerçekleri kendisine iletmiş, yazının düzeltilmesini istemiştir. 

İzmir Tabip Odası olarak bu konuda bir tekzip yazısını Yeni Asır’a göndereceğimizi ve Basın Konseyi’ne başvuracağımızı kamuoyuna duyururuz.

Hekimleri derinden yaralayan, basın meslek ilkeleri ile bağdaşmayan bu ve benzeri yazıları kınıyor, tüm basın mensupları ve sosyal medya kullanıcılarını sorumlu ve ilkeli davranmaya davet ediyoruz.

İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu


Bu haber 1400 kez okunmuştur.