17.07. 2018-İnsan Hakları Komisyonu Toplantısı

19.07.2018
Katılanlar: Gaffar Karadoğan, Bahar Borçin, Türkcan Baykal, Habibe Güneş, Zeynep Varol 
1. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden işten çıkarılan işçilerin direniş süreci sonrasında yapılan protokol toplantısında ki tanıklığa dayanılarak süreçlerinin takibi ve kamuoyuna duyurulması ile ilgili talepleri değerlendirildi.
a. KHK ile ihraç edilen ve atanamayan hekim ve sağlık çalışanları için eylemliliğin öncelenmesine;
b. Açlık grevi ve açlık grevcisi ile ilgili, TTB’nin bu konudaki tutumu baz alınarak, tıp ve sağlık alanındaki fonksiyonlarımız üzerinden açlık grevleri ile ilişkilenmemiz gerektiğine karar verildi.
2. İstanbul Protokolü eğitimlerinde ve ihtiyaç halinde hekimlere verilmek üzere İstanbul Protokolü kitabının basılabilmesi için yapılan araştırma bilgisi Türkcan Baykal tarafından paylaşıldı. 500 adet basım bedelinin 2350 TL+ KDV olduğu bilgisinin yönetim kuruluna bildirilmesine karar verildi. 
3. Hekimlerin adli rapor düzenlemesi sırasında yararlanabilmesi için İstanbul Protokolü - 2005 Genelgesi ve eklerinin İTO Web sayfasına koyulması için yönetim kuruluna önerilmesine karar verildi.  Bunun yanı sıra Web’ te yayınlanabilmesi için akış şeması ve föylerin de Zeynep Varol ve Habibe Güneş tarafından hazırlanmasına karar verildi.
4. İTO yönetim kuruluna, KHK ile ihraç edilen hekimlerle dayanışmak için bir organizasyon yapılmasının önerilmesine karar verildi.
5. Bir sonraki toplantının 31.07.2018 Salı günü saat 18.30’da yapılmasına karar verildi.
Bu haber 143 kez okunmuştur.