Hukuksuz Şekilde İhraç Edilen Meslektaşlarımızın Yanındayız!

10.07.2018

15 Temmuz darbe girişimi ardından ilan edilen Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan ve 8 Temmuz 2018 sabahı yayımlanan 701 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile 18 bin 632 kamu çalışanı ihraç edilmiştir. Hekimlerin, sağlık çalışanlarının, akademisyenlerin ve hiçbir kamu çalışanının hukuksuz bir şekilde ihraç edilmesi kabul edilemez.

Türkiye genelinde Sağlık Bakanlığı’na bağlı 90 hekim ve sağlık çalışanı, 199 akademisyen son KHK ile işlerinden olmuştur. İzmir’de Dokuz Eylül Üniversitesi’nden toplam 19, Ege Üniversitesi’nden 5 akademisyen ihraç edilirken, Tıp Fakültelerinden iki araştırma görevlisi ve 8 öğretim üyesi listede yer almaktadır.

Dokuz Eylül Üniversitesi’nde Barış İçin Akademisyenler Bildirisi’ne imza attıkları için ihraç edilen 12 akademisyen bulunmaktadır. Artık sadece iyi hekimlik değerlerini, akademik özgürlükleri savunmak, emek, barış ve demokrasi mücadelesi vermek değil, yöneticiler tarafından uygunsuz, istenmeyen kişi olarak tanımlanmak da işinizi kaybetmek için yeterli olmaktadır.

Demokratik ilkelere ve hukuka bağlı bir ülkede yaşamak hepimizin hakkıdır. OHAL kaldırılmalı, KHK’lar iptal edilmeli, hukuksuz bir şekilde ihraç edilen tüm meslektaşlarımız görevlerine iade edilmelidir.

İzmir Tabip Odası olarak hukuksuz bir şekilde ihraç edilen meslektaşlarımızın yanındayız, görevlerine dönmeleri için mücadelemizi sürdüreceğiz.

Bugün Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü önünde, ihraç edilen akademisyenler için, İzmir Tabip Odası, KESK İzmir Şubeler Platformu ve TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu’nun çağrıcı olduğu bir basın açıklaması yapıldı. Açıklamaya TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman, İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Funda Barlık Obuz, KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen, Eğitim-Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, TMMOB İKK Sekreteri Melih Yalçın, SES İzmir Şube Eş Başkanları Dr. Fatih Sürenkök ve Hülya Baran Ulaşoğlu, Eğitim-Sen İzmir Şubeleri yöneticileri, CHP ve HDP İzmir milletvekilleri katıldılar.

Yapılan konuşmaların ardından Praksis Müzik Grubu şarkılarını seslendirdi.

İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu

 
---
 

Bu haber 346 kez okunmuştur.