03.07 2018 – İnsan Hakları Komisyon Toplantısı

06.07.2018

Katılanlar: Nergül Çördük,  Fatma Çağlar, Öykü İskenderoğlu, Burcu Şen,  Gülçehre Alam,  Zeynep Yıldırım,  Şinasi Dündü,  Habibe Güneş, Türkcan Baykal,  Zeki Gül,  Adil Zorlu
1. İstanbul Protokolü eğitimleri için hekimlerin ve hukukçuların birlikte olduğu bir organizasyonun yapılması ve bu eğitimin ağustos ayının ilk haftası için içinde olmasına karar verildi.  Katılımcılar  10 Hekim, 10 hukukçu olarak belirlendi
2.İstanbul Protokolü eğitimine İzmir Tabip Odası ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı'nın birlikte organize etmesine ve yönetim kuruluna sunulmasına karar verildi.
3. 12 Haziran 2018 tarihindeki komisyon kararları ile oluşturulan Çocuk Hakları Çalışma Grubunun duyurusunu yapılabilmesi için Nergül Çördük yönetim kuruluna bilgi vermesine karar verildi.
4. Alanda İstanbul protokolüne uygun adli rapor düzenlenmesine ilişkin saha gezileri sırasında tarama amaçlı anket oluşturulmasına ve bu anket için Zeynep Varol’un görevlendirilmesine karar verilmişti. Zeynep Varol ‘un Türkcan Baykal ile görüşerek, bu anketin oluşturularak bir sonraki toplantıya getirilmesine karar verildi.
5. Atanamayan hekimleri için İzmir Tabip Odası tarafından yasal süreçlerinde müdahil olunması ve yakından izlenmesi talebinin yönetim kuruluna iletilmesine karar verildi.
6. Bir sonraki komisyon toplantısının 17 Temmuz 2018 Salı saat 18.30‘da yapılmasına karar verildi.
Bu haber 118 kez okunmuştur.