İzmir Tabip Odası Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi Hekimleriyle buluştu

21.06.2018

İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu, birim toplantıları kapsamında 21 Haziran Perşembe günü, Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi hekimleriyle hastane konferans salonunda bir buluşma gerçekleştirdi.

Yönetim Kurulu ilk olarak Hastane Başhekimi Dr. İlker KIZILOĞLU’ nu makamında ziyaret etti.

Saat 12.30' da konferans salonunda hastane hekimleriyle bir araya gelindi. Toplantıya İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı  Prof. Dr. Funda Barlık Obuz, Genel Sekreter Op.Dr.M. Lütfi Çamlı, Yönetim Kurulu üyeleri Dr. Nergül Çördük ve Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Üyesi Dr. Mübeccel İlhan katıldılar.

Toplantıda Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Funda Barlık Obuz bir açılış konuşması yaptı. 

Daha sonra yapılan konuşmalarda meslek odası ve hekimler arası ilişkilerin güçlendirilmesi için izlenmesi gereken yöntemler tartışıldı. Hekimler özellikle polikliniklerde tıbbi sekreter ve yardımcı personel bulunmamasından yakındılar. Hastanenin adının Bölge Eğitim Hastanesi olmasına karşın gerçekte bir Eğitim Araştırma Hastanesi olmadığı ve uzmanlık eğitiminin verilmediği belirtildi. Hastanenin bu isimden dolayı zor hastaların tedavi için sevk edildiği, acil hastaların sevkinde de benzer sorunlar olduğu söylendi.

Sağlıkta uygulanan performans sisteminin yarattığı olumsuzluklar dile getirildi. Yönetim Kurulu, bu sorunların aşılmasında mesleki dayanışmanın önemli olduğunu belirterek hekimlerden meslek odalarına ve meslek örgütüne sahip çıkmalarını istedi. 

Bu buluşmaların çoğalarak tekrarlanması dileğiyle toplantı sona erdi.

İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu

Bu haber 622 kez okunmuştur.