Geleceğimize, Sağlığımıza ve Oyumuza Sahip Çıkalım

13.06.2018

İzmir Tabip Odası ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası İzmir Şubesi, 13 Haziran 2018 tarihinde bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada, 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak erken genel seçim ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri için “geleceğimize, sağlığımıza ve oyumuza sahip çıkalım” çağrısı yapıldı.  

İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Lütfi Çamlı giriş konuşmasında, 15 yıldır uygulanan sağlıkta dönüşüm programının sağlık ortamını olumsuz etkilediğini, OHAL şartlarında yapılacak olan seçimlerin sağlıklı olamayacağını vurguladı. Daha sonra ortak basın açıklamasına geçildi. Ortak basın metni,  Odamız Yönetim Kurulu üyesi Dr. Fatih Sürenkök tarafından kamuoyuyla paylaşıldı.  

Basın açıklamasında, sağlık emekçileri olarak sağlık alanındaki düşünce ve taleplerimiz dile getirildi.   Sağlık emekçilerinin seçilecek yöneticilerden istekleri vurgulandı.  

Genel olarak parti programları incelendiğinde, bu taleplerimizin çok az bir kısmının seçim bildirgelerinde yer aldığını üzülerek görmekteyiz.  Siyasi partilerin bu konudaki vaatlerinin dikkate alınarak oy kullanılmasının önemli olduğunu düşünüyoruz. Bizler, İzmir Tabip Odası ve SES olarak, seçimden sonra da taleplerimizin takipçisi olacağımızı bir kez daha hatırlatıyoruz.

Seçimlerde, sağlığımıza, haklarımıza ve oyumuza sahip çıkalım.

Basın açıklaması metni için tıklayınız...

Bu haber 211 kez okunmuştur.