İzmir Tabip Odası DEÜ Tıp Fakültesi Hekimleriyle Buluştu

04.06.2018

İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu, birim toplantıları kapsamında 4 Haziran Pazartesi günü, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi hekimleriyle Kurucu Öğretim Üyeleri Konferans Salonunda bir buluşma gerçekleştirdi.

Yönetim Kurulu ilk olarak Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Oğuz Dicle’yi makamında ziyaret etti.

Saat 12.30' da konferans salonunda hastane hekimleriyle bir araya gelindi. Toplantıya İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı  Prof. Dr. Funda Barlık Obuz, Genel Sekreter Op.Dr.M. Lütfi Çamlı, Yönetim Kurulu üyeleri Dr. Hakan Köse, Dr. Nergül Çördük, Dr. Nuri Seha Yüksel ve Dr. Fatih Sürenkök katıldı.

Toplantıda Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Funda Barlık Obuz bir açılış konuşması yaptı. Daha sonra yapılan konuşmalarda meslek odası ve hekimler arası ilişkilerin güçlendirilmesi için izlenmesi gereken yöntemler tartışıldı. Özellikle asistan ve genç hekimlerin oda ile bağlarının artırılması gerektiği vurgulandı. Hekimlerin meslek odalarından beklentilerini sorgulayan anket çalışması hakkında bilgi verildi. Sağlıkta uygulanan performans sisteminin yarattığı olumsuzluklar dile getirildi. Yönetim Kurulu, bu sorunların aşılmasında mesleki dayanışmanın önemli olduğunu belirterek hekimlerden meslek odalarına ve meslek örgütüne sahip çıkmalarını istedi. 

Bu buluşmaların çoğalarak tekrarlanması dileğiyle toplantı sona erdi.

İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu

 
Bu haber 465 kez okunmuştur.