28.05.2018 - Sağlık Hukuku Komisyonu Toplantısı

04.06.2018

Sağlık Hukuku Komisyonu toplantısı, 28.05.2018 tarihinde İzmir Tabip Odası Veli Lök Toplantı Salonu’nda saat 18.00’de, Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Op. Dr. M. Lütfi ÇAMLI, Komisyon Başkanı Dr. Yakup Gökhan DOĞRAMACI ve ekte sunulan imza listesindeki üyeler ile birlikte gerçekleştirildi. Komisyon Toplantısında:
* Bilirkişilik Temel Eğitimi’nin TTB çatısı altında düzenleneceği görüşüldü. Mevcut eğiticilerin TTB Eğitici Listesine dahil edilmesi planlandı.
* Yönetim Kurulu ve Komisyonumuz ile İzmir Adliyesi ziyareti yapılabileceği görüşüldü. Bu kapsamda Başsavcılık ziyareti yapılmasına, ziyarette somut öneri ve taleplerin iletilmesine, iş ve mesai akışını aksatmaması ve hasta mağduriyetlerinin oluşmaması için öncelik ve özellikle; şiddet mağduru hekimlerin ifadelerinin çalışma yerinde alınmasının ve yürütülen soruşturma işlemlerinde hekimlere gerekli kolaylığın sağlanması konularının görüşülmesine,
Bölge Adliye Adalet Komisyonluğu Başkanlığı ziyaretinin yapılmasına, bu ziyarette, bilirkişi listelerinde hekim görevlendirmeleri konusunun görüşülmesine karar verildi.
* Hekimlerin, SGK tarafından reçete sahteciliği ile suçlanması ve suçlamalarla ilgili idari incelemelerin yürütülmesindeki hatalı süreçler hakkında görüşüldü. Bu kapsamda gerekirse SGK ilgili birimleri ile görüşülmesine ve hekimlere gerekli desteğin sağlanmasına karar verildi.
* Hasta kimliğinin kontrolünde hekimin görev, yetki ve sorumluluğu, bu kapsamda; kimlik kontrolünde otoritenin kim olacağı, anlaşmazlık durumunda karar verici organ ve prosedürleri tartışıldı. 
Konu hakkında gerekli araştırmaların yapılarak bir sonraki toplantıda konunun gündeme getirilmesine ve kimlik kontrol mekanizması, algoritması projesi oluşturulmasına karar verildi.
* Sağlık çalışanına yönelik şiddetin öncelikli konu olarak ele alınmasına, şiddet ile ilgili bilgi notu oluşturulmasına ve bu konuda toplantı düzenlenmesine karar verildi.
* Yaz döneminden sonra Odamız bünyesinde tam günlük sağlık hukuku ile ilgili sempozyum düzenlenmesine, bu kapsamda; hekimler hakkında yürütülen yargısal işlemlerde dikkat edilmesi gereken hususlar, çocuk muayeneleri ve cinsel saldırı, çocukların cinsel istismarı suçları ve çocuk gebelerde bildirim yükümlülüğü konularının ele alınmasına karar verildi.
* Bir sonraki toplantının ayın dördüncü pazartesi günü olan 25 Haziran 2018 tarihinde İzmir Tabip Odası Veli Lök Toplantı Salonu’nda saat 18.00’de yapılmasına karar verildi.

Bu haber 220 kez okunmuştur.