15.05.2018 - İnsan Hakları Komisyonu Toplantısı

18.05.2018

15 Mayıs 2018 Saat 18.30 İnsan Hakları Komisyonu Toplantısı

Katılanlar: Feride Aksu Tanık, Zeynep Varol, Türkcan Baykal, Zeki Gül, Fatih Sürenkök, Gaffar Karadoğan, Özgür Can, Neşe Direk, Alp Ayan, Nergül Çördük, Habibe Güneş, Burak ? (TÖK).

  1. Fatih Sürenkök tarafından yürütmede TÖK  üyesi öğrencinin yedek üye olarak bulunabileceği söylendi.
  2. İzmir Valiliği İl İnsan Hakları Kurulu üyeliği için önceki dönem devam eden doktor Ramazan İnci yerine iki kişinin isminin belirlenmesi;  Fatih Sürenkök, Zeki Gül ve Feride Aksu Tanık isimlerinde ortaklaşıldı. Bu kişilerin kendi aralarında görüşmeleri kararlaştırıldı.
  3. Atanamayan hekimler ve KHK ile ihraç edilen hekimler için çalışma yapılması gerekliliği görüşüldü.
  4. Bornova'da açlık grevi yapan Ahmet Işıkoğlu için İzmir Tabip Odasına dilekçe vermesi gerektiği ve İTO tarafından izlemi için doktor görevlendirilmesi yapılacağı konuşuldu
  5. Çocuk hakları ile ilgili çalışma grubu oluşturulması önerildi bunun komisyon tarafından çağrı yapılması ve bu konu ile ilgili çalışmak isteyen kişilerin çağrılması önerildi
  6. Özgür Can tarafından Dokuz Eylül Üniversitesi'nde 7/24 çalışan çocuk kadın şiddet hizmet merkezi ile iTO İnsan Hakları Komisyonu arasında işbirliği olabileceği komisyonun üniversiteye direk hasta gönderilebileceği belirtildi
  7. Adli muayene ve raporlandırma daki usulsüzlükler tartışıldı. İstanbul Protokolüne uygun föylerin hazırlanarak acil servislerde ve adli muayene yapan diğer hekimlerle görüşülmesi.  Sağlık Müdürlüğü İzmir Valiliği aracılığı ile en kısa sürede eğitimlerinin başlanması konuşuldu ve  İstanbul Protokolü eğitimleri için görevlendirme yapıldı Türkcan Baykal ve Habibe Güneş.
  8. Uzmanlık alanlarına göre işkence ve diğer kötü muameleye dair tutum belgesi hazırlanması için uzmanlık dernekleri bağlantıya geçilmesi konuşuldu.
  9. Cezaevi hekimlerinin ziyaret edilerek şartlarının değerlendirilmesi olası açlık grevleri durumlarında nasıl davranılmasını dair bilgi paylaşımı yapılması konuşuldu.
Bu haber 119 kez okunmuştur.