Aile Hekimlerine Gereksiz ve Yetki Dışı İşyükü

23.03.2018

Değerli meslektaşlarımız,

Bu yıl başında yayımlanan bir KHK uyarınca taşeron işçilerinin kamu kadrosuna alınması doğrultusunda adım atılmıştır. İlk aşamada kişilerin beyanı yeterli görülmekle birlikte sınavlar sonrasında 657 sayılı yasa kapsamına geçişte Sağlık Raporu gerekliliği doğmuştur.

İş Yasası’nın 6331 sayılı maddesine göre işe giriş raporlarının nasıl ve kimlerce verilebileceği açıklıkla düzenlenmiştir. Buna karşılık, çalışacak kimselerin rapor almak üzere yasaya aykırı olarak Aile Hekimleri’ne yönlendirildikleri anlaşılmaktadır.

Bu ise ileride geri dönüşü ve onarılması olanaksız sorunlara yol açabilecektir.

Yasalarla uyumlu olmayan bu uygulama Aile Hekimleri’ne gereksiz işyükü olduğu gibi Aile Hekimi’nin görevi olmayan bir rapor düzenlemesi konusunda hekimlerle rapor almak isteyenleri karşı karşıya getirmektedir. Bu durumun sağlık ortamında şiddet üretmek gibi bir olumsuzluğa yol açması da söz konusu olabilecektir.

Uygulamadan haberdar olunur olunmaz İzmir Tabip Odası ivedilikle harekete geçmiştir. İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Fehmi AKÇİÇEK İl Sağlık Müdiresi Dr. Bediha SALNUR’la iletişim kurarak uygulamanın sakıncalarını bildirmiştir. Ayrıca, yine aynı görüşmede bu sakıncalı uygulamanın ivedilikle sonlandırılması ve yasalar uyarınca sürdürülmesi isteğimiz bildirilmiştir.

Değerli meslektaşlarımız,

İzmir Tabip Odası bu önemli sorunun takipçisi olmayı sürdürecektir. Meslektaşlarımızın konuyla ilgili geri bildirimlerinin de bundan sonraki tutumumuzu belirlemede yararlı olacağını bildirir, saygılar sunarız.

İZMİR TABİP ODASI

Bu haber 973 kez okunmuştur.