İzmir’ de Hekime Saldırı

09.09.2017

 

Değerli meslektaşlarımız,

 
Sağlık ortamında hekimlere yönelen şiddeti sıradanlaştırma ve yenilerini özendirme gibi sakıncaları göz önüne alarak şiddet olgularını haberleştirmeme ve kamuoyuyla paylaşmama gibi bir tutum içinde olmayı yeğliyoruz.
 
Bunun yerine, şiddete uğrayan meslektaşımızın yanı başında olmayı, ona yalnız olduğunu hissettirmemeyi önceliyoruz.
 
Meslektaşımızların bu ve benzeri durumlardaki mahremiyet duyarlılığını da göz önüne alarak görevimizi yerine getirmekle birlikte bu olayı da haberleştirmemeyi tercih etmiştik.
 
İzmir’de faaliyet gösteren Ege Şehir Hastanesi’nde çalışmakta olan meslektaşımız Prof Dr Erhan SESLİ’ye yönelen saldırıda ateşli silah kullanılmış olması basında genişçe yer alması sonucunu doğurmuştur.
 
Bu nedenle konuyla ilgili olarak en azından hekim kamuoyunu kısaca da olsa bilgilendirme gereği doğmuştur.
 
Olayı duyar duymaz Oda avukatımızla birlikte Oda Genel Sekreteri Dr Ceyhun BALCI ve eski Oda Başkanı Dr Suat KAPTANER saldırının yaşandığı hastaneye ulaşarak ilk ve önemli görevi yerine getirmişlerdir.
 
Geçmiş olsun dilekleri paylaşılırken adli sürecin takipçisi olacağımız ve gereken her şeyin yapılacağı bilgisi paylaşılmıştır.
 
Bu ürpertici olayda meslektaşımızın kalıcı sağlık sorunu yaratacak bir yaralanma yaşamamış olması biricik tesellimiz olmuştur.
 
Hekimlere yönelik şiddetin Sağlıkta Dönüşüm Programı’yla birlikte tırmanmaya başlaması ve bugünlerde tavan yapması kuşkusuz rastlantı olamaz.
 
Bu olay vesilesiyle ülkemizi ve sağlık ortamımızı yönetenleri bu çok önemli sorun konusunda göreve çağırıyoruz.
 
Kuşkusuz adli ve polisiye önlemle
Bu haber 1496 kez okunmuştur.