İşyeri Hekimi Meslektaşlarımıza!

05.09.2017

 

Değerli meslektaşlarımız,

Daha önce de duyurmuş olduğumuz gibi Ankara 14. İdare Mahkemesi, İzmir Tabip Odası’nın başvurusu üzerine İzmir ilindeki işyeri hekimleri listesinin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nca İzmir Tabip Odası’na verilmesine hükmetmiştir. 
 
Bu yargı kararı uyarınca İzmir ilindeki işyeri hekimlerinin listesi İzmir Tabip Odası’na ulaşmıştır.
 
İşyeri hekimliği alanında faaliyet gösteren meslektaşlarımız, 6023 sayılı Türk Tabipleri Birliği Kanunu gereğince çalıştıkları ilin tabip odasına üye olmak zorundadırlar. Bu tespit, yargı kararlarında da yer almaktadır. 
 
Listeler üzerindeki incelemelerimiz sürmektedir. 
 
İlk bakışta, İzmir ilindeki 25 bini aşkın işyerindeki işyeri hekimliği hizmetlerinin 1397 işyeri hekimi tarafından yürütüldüğü anlaşılmaktadır. İşyeri hekimliği yapmakta olan meslektaşlarımızdan 556 hekimin odamıza üyelik kaydı olmadığı anlaşılmaktadır.
 
Odamıza üye olan meslektaşlarımızdan bir bölümünün bilgilerinin güncel olmadığı (işyeri hekimliği faaliyetine ilişkin) anlaşılmaktadır.
Önümüzdeki günler içinde, üye olmayan meslektaşlarımız ile bilgileri güncel olmayan meslektaşlarımıza bilgi yazısı iletilecektir. 
 
Yasal zorunluluk gereği üye olmayan meslektaşlarımızı üyeliğe çağırırken üye olup da durumunu güncellememiş olanları son durumlarını güncellemeye çağırıyoruz!
 
Oda üyeliğinin, yasal zorunluluğun yanı sıra, mesleki dayanışma ve meslek odasının güçlendirilmesi bakımından da önemli olduğunu hatırlatırız.
 
Saygılarımızla.
 
İZMİR TABİP ODASI
 
Bu haber 1459 kez okunmuştur.