Sigorta Konusunda BİMER’den Yanıt Ve Yapılması Gerekenler!

15.08.2017
 
Değerli meslektaşlarımız,
 
Zorunlu Mesleki Sorumluluk Sigortası (ZMSS) sorununa ilişkin olarak bir meslektaşımızın BİMER (Başbakanlık İletilişim Merkezi)’e yaptığı başvuruya yanıt verilmiştir.
 
Konuya ilişkin Hazine Müsteşarlığı’nın açıklamasına yer verilerek sigorta şirketleri ile ilgili araştırma başlatıldığı, sigorta şirketlerinin poliçe yenilemekten kaçındığına dair ispata yarar belgelerin paylaşılması halinde ilgili sigorta şirketi hakkında inceleme süreci başlatılacağına  vurgu yapılmıştır.
 
Sigorta şirketleri, poliçe yenilememe işlemlerini sözlü olarak hekimlere iletmekte ancak bu konuda yazılı yanıt vermekte kaçınmaktadır. Bu nedenle, meslektaşlarımızın sözlü geri bildirimlerle yetinmeksizin sigorta şirketine yazılı başvuru yaparak yazılı yanıt istemesi önemlidir. 
 
Meslektaşlarımızın ekte bulunan metni sigorta şirketine iletmesi ve ilettiğine dair teyit alması önemlidir.
 
Sigorta şirketine bildirim noter onaylı yazıyla, iadeli taahhütlü posta ve kargo gönderisinin yanı sıra e-posta aracılığıyla da yapılabilecektir. E-posta aracılığıyla yapılacak başvurularda, sigorta şirketi/sigorta acentası ile daha önce rutin yazışmalar için kullanılan e-posta adreslerine dilekçenizin gönderilmesi ispat kolaylığı sağlayacaktır.
 
Sigorta poliçesi yaptırmak/yenilemek amacıyla girişimde bulunmuş olup olumsuz yanıt alan veya alamayan meslektaşlarımızın ad, soyad, uzmanlık dalı ve olumsuz yanıt veren sigorta şirketi bilgilerini tarafımıza ivedilikle bildirmelerini rica ediyoruz.
 
Ayrıca, Oda’mızca sigorta şirketlerine noter aracılığıyla İHTARNAME gönderilmiş olup; açıklama isteğimiz bildirilmiştir.
 
Değerli meslektaşlarımız,
 
Daha önce de bildirmiş olduğumuz gibi sigorta poliçesi yaptıramayan hekimlerin BİMER’e tek tek kişisel başvurusu da kamu kurumlarını harekete geçirmede önemli bir adım olacaktır. Aşağıdaki bağlantı aracılığıyla bu başvuruyu kolaylıkla yapabileceğinizi bir kez daha hatırlatırız.
 
www.bimer.gov.tr
Bu haber 1376 kez okunmuştur.