Sigorta Şirketleri İçin BİMER’e Başvuru

08.08.2017
 
Değerli meslektaşlarımız,
 
Sigorta şirketlerinin, Zorunlu Mesleki Sorumluluk Sigortası alanında yasalara aykırı olarak hizmet vermeme uygulamasının devam etmekte olduğunu gözlemlemekteyiz.
 
Bu ivedi ve önemli sorunun bir an önce çözüme kavuşturulması içim ilgili ve yetkili kurumlara yazılar yazılarak harekete geçmeleri amaçlandı.

Yazılarımız İçin Tıklayınız
 
Çabalarımız sorun çözüme kavuşana dek sürdürülecektir. Bu arada, söz konusu girişimlerin izlenmesi ve geri bildirimlerinin bir an önce alınabilmesi için BİMER (Başbakanlık İletişim Merkez)’e başvurmanın da yararlı olacağı düşüncesindeyiz.   
 
İzmir Tabip Odası adına başvuru Genel Sekreter Dr. Ceyhun BALCI aracılığıyla yapılmıştır. Bu başvuruda belge paylaşımı da yapılmıştır.
 
Başvurumuz İçin Tıklayınız
 
Sorunun sigorta şirketleri üzerinde denetim ve yaptırım yetkisi bulunan kamu kurumları nezdinde daha da görünür kılınması için sorun yaşayan meslektaşlarımızın BİMER’e başvuru yapmalarında fayda görmekteyiz. Meslektaşlarımız, aşağıdaki bağlantı aracılığıyla BİMER’e başvurularını iletebilir. 
 
https://www.bimer.gov.tr/
 
Bu başvuruda kullanmanız için örnek/taslak metni de sizlerle paylaşıyoruz.
 
Ayrıca, sigorta şirketlerinden poliçelerini yeniletemeyen meslektaşlarımızın ilgili şirkete bir mail ileterek poliçenin yenilenmesini istemeleri ve yenilemenin yapılmayışına ilişkin belge istemeleri de yararlı olacaktır. Böylelikle sigorta şirketi olumsuz tutumuna son verebileceği gibi izley
Bu haber 1321 kez okunmuştur.