Sigorta Şirketlerinin, Sigorta Poliçesi Yapmakta Çıkardığı Sorunlar

01.08.2017

 

Değerli meslektaşlarımız,

Temmuz ve Ağustos ayları, yasa ile zorunlu hale getirilen zorunlu mesleki sorumluluk sigortası poliçelerinin yoğun olarak yenilendiği aylardır.

Bugün, (01.08.2017) tarihinde Odamıza ulaşan meslektaşlarımız,  sigorta acentesi tarafından kendisine iletilen mesajı Odamızla paylaşmış, sigorta şirketlerinin “poliçeyi yenilemek istemediğini, ek poliçeler veya ek teminatlar alması halinde sigorta poliçesini yapacağını”ifade etmiştir.

Bu sorunun münferit bir uygulama olmama ihtimali karşısında meslektaşlarımızı bilgilendirme gereği doğmuştur. 

1219 sayılı Kanun’da 2010 yılında yapılan düzenleme ile mesleki sorumluluk sigortası mesleğini icra eden bütün hekimler için zorunlu hale getirilmiştir. Kanuna bağlı olarak çıkarılan tebliğ ile de, mesleki sorumluluk sigortasına ilişkin esaslar düzenlenmiştir.

Sigorta şirketleri, kanunda ve tebliğde belirtilen kurallarla bağlı olup kanunda ve tebliğde belirtilen esaslar dışına çıkarak hekimleri başka ek teminatlar veya ürünler satın almaya zorlayamaz.  

Konuyla ilgili olarak Hazine Müsteşarlığı, Sağlık Bakanlığı, Türkiye Sigorta, Reasürans ve Emeklilik Şirketleri Birliği’ne bir yazı gönderilerek sigorta şirketlerinin uyarılması ve gerekli işlemlerin yapılması istenmiştir. 

Yazılarımız için Tıklayınız...

Meslektaşlarımızın benzer sorunlarla karşılaşması halinde, Odamızca yapılacak işlemlere esas olmak üzere Zorunlu Mesleki Sorumluluk Sigortası poliçesi yapmaktan kaçınan sigorta şirketinin adını Odamıza iletmesini dileriz.

Bu haber 1430 kez okunmuştur.