Ege Tıp İntörn Hekimleri İzmir Tabip Odası’nda!

15.07.2017

 

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinde eğitim gören hekim adayları, Halk Sağlığı stajı kapsamında Odamızı ziyaret ettiler.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı tarafından planlanan ziyarette, Halk Sağlığı Anabilim Dalı’nda görevli meslektaşımız Dr. Seyfi Durmaz, intörn hekimlere eşlik etmiştir.

 
Ziyaret kapsamında, Odamız avukatı Mithat Kara, tabip odalarının yapısı, çalışmaları ve hukuksal girişimleri konusunda bir sunum yaparak genç meslektaşlarımıza meslek odaları hakkında bilgilendirmede bulunmuştur. Sunum sonrasında, intörn hekimlerin Tabip Odaları, mecburi hizmet, devlet memuriyeti, uzmanlık eğitimi, atamalar, istifa vb. hukuksal konulardaki sorularına yanıt verilmiştir.
 
Hekim adayları ile Tabip Odaları bağının kurulması açısından önemsediğimiz bu tür etkinliklerin önümüzdeki aylarda devam etmesi planlanmaktadır. 
 
Kentimizin köklü tıp fakültesi Dokuz Eylül’den olan intörn ziyaretleri 10 yılı aşkın süredir düzenli yapılmaktaydı. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi intörn ziyaretlerinin yeniden başlaması bizleri sevindirmiştir. Mesleğe adım atmakta olan genç meslektaşlarımızın bu türden bir ziyaretle gelecekteki meslek odalarıyla buluşturulmuş olmaları son derece önemli ve değerli bir gelişmedir düşüncesindeyiz. Bu ziyarete olanak sağlayarak önemli bir gelişmeye fırsat veren değerli hocalarımıza teşekkür ederken, genç meslektaşlarımıza meslek yaşamlarında başarı dileklerimizi sunuyoruz.
 
 
İZMİR TABİP ODASI
Bu haber 1433 kez okunmuştur.