Zorunlu Hizmet Kuraları Üzerine

28.06.2017

 

Değerli meslektaşlarımız,

Aramıza yeni katılan meslektaşlarımızın coşkusunu geçtiğimiz günlerde sizlerle de paylaşmıştık.  
 
İzmir’deki tıp fakültelerinin yöneticilerinden ve yeni mezun meslektaşlarımızdan aldığımız bilgilere göre, bu yıl, kura çekimlerine katılacak hekimlerin başvurularının alınacağı tarih Sağlık Bakanlığı tarafından öne çekilmiştir.
 
Başvuru tarihinin öne çekilmesinin pratik anlamı, İzmir’deki tıp fakülteleri dahil olmak üzere onlarca tıp fakültesinden mezun yaklaşık 7000-8000 hekimin mecburi hizmet kuralarının bir sonraki kuraya  kalmasıdır. Bu durum,  meslektaşlarımızın mezuniyetten sonra  en iyimser ifade ile yaklaşık 6 ay sağlık ortamından uzak kalması demektir.
 
Bu durum, ilk bakışta hekimlerin bireysel sorunu gibi görünmekteyse de, genç meslektaşların sağlık ortamına katılmaktan alıkonulması, sağlık hizmetlerinin işleyişi açısından da önemli bir sorundur. 
 
Bayram öncesindeki gün, sorunun öğrenilmesi üzerine, konu TTB Merkez Konseyi üyelerine iletilerek Sağlık Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunulması istenmiştir. Edinilen bilgilere göre, bu uygulama Sağlık Bakanı’nın tasarrufuyla gündeme gelmiştir.
 
Yönetim Kurulumuz ve hukuk büromuz, bayram tatili sürecinde genç meslektaşlarımız ile iletişim içinde olmuştur. 
 
Genç meslektaşlarımız, ülke düzeyinde yaklaşık 7000-8000 hekimi ilgilendiren sorun hakkında kamuoyu oluşturmak ve yetkililerin dikkatini çekmek için birçok girişimde bulunmuştur. 
 
Saygılarımızla…
 
İZMİR TABİP ODASI
Bu haber 1577 kez okunmuştur.