İzmir, Engelli İstihdamı İçin Çözümü Tartıştı

20.06.2017

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü İzmir'de tüm kurum ve kuruluşlarla birlikte “ Engellilik ve Sürdürülebilir İstihdam” konusunu masaya yatırdı.

 
“Engellilik ve Sürdürülebilir İstihdam” Çalıştayı, Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi'nde 12 Haziran 2017 tarihinde yapıldı. 
 
Çalıştaya İzmir Tabip Odası adına, Odamız Engellilik Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Hatice Şahin katıldı. Çalıştayın hazırlık sürecinde ve yürütülmesinde Prof. Dr. Hatice Şahin önemli bir rol üstlendi. Meslektaşımıza katkı ve çabaları için teşekkür ediyoruz.   
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Üniversiteleri Platformu Engelsiz Üniversiteler Kurulu, Türkiye İş Kurumu İzmir İl Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü, İzmir Tabip Odası, EBSO yanı sıra yerel yönetimlerin ilgili birimleri, ODER ve Herkes İçin Turizm Derneğinin katıldığı çalıştayda, engellilerin istihdamında yaşanan sorunlar ve çözümler tartışıldı.
 
Çalıştaya tüm tarafları dahil eden İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü, konuya ilişkin tartışma ve panel konuşmalarının ardından Türkiye İş Kurumu İzmir İl Müdürlüğü ile birlikte düzenlediği kariyer günü etkinliği ile engelli istihdamında eyleme geçmenin gerekliliğine dikkat çekti.
 
Engellilik alanında var olan yasal düzenleme ve haklara, çalışma hayatında engelli bireyin karşılaştığı sorunlara, özel sektörün beklenti ve kaygılarına dek sorunun tüm taraflarının biraraya gelerek tartıştığı ve kariyer günü etkinliği ile de konuşmaların pratiğe döküldüğü etkinliğe katılım yoğundu.
 
Bu haber 1146 kez okunmuştur.