Hekimlerin Hak Mücadelesinde Mutlu Son

05.06.2017

 

Değerli meslektaşlarımız,

 
Yaklaşık 1 ay önce duyurmuş olduğumuz bir konuyla ilgili güncel gelişmeyi sizlerle paylaşmak istiyoruz.
 
Zeybek Tıp Merkezi’nde hak edişlerini alamayan meslektaşlarımızın durumuyla başından bu yana yakından ilgilenmeye ve yanlarında olmaya çalıştık.
 
Meslektaşlarımızın kararlı tutumu, yasal dayanağı olan “iş görmeme” eylemiyle bütünleşmişti.
 
İzmir Tabip Odası olarak, bir taraftan meslektaşlarımızın hakkının yargı düzleminde aranması ve elde edilmesi için hazırlıklarımız yapılırken, diğer taraftan işveren ile görüşmeler yapılmış ve meslektaşlarımızın alacaklarını tahsil etme çalışmaları sürdürülmüştü.
 
Işveren ile yapılan görüşmeler sonucu, meslektaşlarımız ile işveren arasında mutabakata varılmış, meslektaşlarımızın alacakları  2 Haziran 2017 tarihinde,  İzmir Tabip Odası Avukatı Mithat KARA’nin gözetimi ve tanıklığında ödenmiştir.
 
Hak mücadelesinin böylesi mutlu sonlanması sevindirici olmuştur.
 
Biz, gelinen bu noktada hak arayışı mücadelelerini kararlılıkla, yüreklilikle ve dik duruşla sürdüren meslektaşlarımızı tüm içtenliğimizle kutluyoruz. Elde ettikleri kazanım yalnızca kendileri için değil; hekim mücadelesi için de son derece değerli bir deneyim sağlamıştır.
 
Bu değerli deneyim hiç kuşku duymuyoruz ki; İzmir’de ve Türkiye’de hekimlerin mücadelesine ışık tutacaktır.
 
Uyuşmazlığın aradan geçen haftalardan sonra gecikmeyle de olsa emekten yana sonuçlanmış olmasında işverenin doğru çizgiye gelmiş olması da olumlu bir durumdur. Işverene, bu noktadaki olumlu yaklaşımı için teşekkür ederiz.
 
 
Saygılarımızla.
 
Bu haber 2346 kez okunmuştur.