Suriyeli Hekimler

12.05.2017

 

Değerli meslektaşlarımız,

Mersin Şehir Hastanesi'ne yazılmış bir yazının siz değerli meslektaşlarımız arasında kaygıya yol açtığını çeşitli ortamlarda söz konusu olan tartışmalardan anlamaktayız.
 
Konuyla ilgili olarak İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Dr Ceyhun BALCI Mersin Tabip Odası Genel Sekreteri'ni arayarak konuyla ilgili bilgi edinmiştir.
 
Mersin Tabip Odası Genel Sekreteri meslektaşımızdan edinilen bilgiye göre tartışmaya söz konusu yazı yazılmıştır. Yirmi Suriyeli hekime 20 meslektaşımızın eğitim vermesi planlanmıştır. Eğitimin süresi 5 gün olarak belirlenmiştir.
 
Yazıda açıkça belirtilmiş olmamakla birlikte bu kadar kısa süreli bir eğitimin Türkiye sağlık sistemiyle ilgili bilgilendirmeyi amaçlıyor olması olasıdır. Yine edinilen bilgiye göre Suriyeli hekimler Suriyelilere hizmet veren sağlık kurumlarında çalışmaktadırlar. Eğitim sonrasında da mevcut konumlarını sürdürmeleri öngörülmektedir.
 
Değerli meslektaşlarımız,
 
Bu görüşmeden edinmiş olduğumuz izlenim eğitim verilen Suriyeli hekimlerin şimdilik genel sağlık ortamında değerlendirilmeyecekleri yönündedir.
 
İzmir Tabip Odası olarak konuyla yakından ilgilenmekte olduğumuzu bildirir gelişmeleri gerektikçe sizlerle paylaşacağımızı iletiriz.,
 
Saygılarımızla

 
İZMİR TABİP ODASI
Bu haber 1714 kez okunmuştur.