ATATÜRK’E HAKARET EDEMEZSİNİZ!

10.05.2017
 
Yalnız ülkemizin ve coğrafyamızın değil dünya tarihinin önde gelen simgesi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün hakkı aklı başında, ortalama bilgi ve bilinç sahiplerince verilmektedir.
 
Ülkemizde ve dünyada ATATÜRK’e ilişkin bilimsel çalışmalar onunla ilgili yargıyı kuşkuya yer bırakmayacak denli açık şekilde ortaya koymaktadır.
 
Buna karşın, ATATÜRK’ün de eleştirilmeye açık bir kişilik olduğunu doğrudan kendisinin istekleri ve tutumuyla ortaya konulmuş olduğunu sayısız örnekle pekiştirebiliriz.
 
Özel yaşamından başlayarak annesi Zübeyde Hanım’a varan yakışıksız ve tanımlamak için sıfat bulmakta zorlandığımız sözde tarihçi kaynaklı zırvalara bir çift sözümüz var!
 
“Hayatta en hakiki mürşit ilimdir!” diyen bir kişiliğin eleştiri adına bilimselliği ve akılcılığı hak ettiğini düşünüyoruz.
 
Hakarete varan çirkin sözlerin sahiplerinin adlarını anmayı bile gerekli görmüyoruz. “Kem söz sahibine aittir!” özdeyişimizi anımsatmakla yetiniyoruz onlara.
 
Mustafa Kemal ATATÜRK’ün yoktan var ettiği Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarının gönül tahtında ayrıcalıklı bir yerde oturduğundan hiç kuşku duymuyoruz.
 
Mustafa Kemal ATATÜRK’ün yüce emanetinin koruyucu ve kollayıcıları olarak saldırganları kınıyoruz! O’na düzeysizce ve dayanaksızca dil uzatanların gerçekte kendi çapsızlıklarını ortaya koyduklarını, kendilerini ve insanlığı utandırdıkları notunu tarihe düşme görevimizi yerine getiriyoruz.
 
Saygılarımızla…

İZMİR TABİP ODASI 

Bu haber 1428 kez okunmuştur.