Ücretleri Ödenmeyen Meslektaşlarımızın Hak Arayışına Saygı duyulmalıdır?

26.04.2017

 

Değerli basın mensupları,

Çalışmaları karşılığında hak edişleri olan ücretlerini alamayan meslektaşlarımız, yasadan kaynaklanan “iş görmeme” haklarını kullanarak yapmaları gerekeni yapmışlardır.
 
Birkaç gündür yakından izlediğimiz süreç işverenin emeğe saygıdan yoksun, hak edişleri görmezden gelen tutumu nedeniyle çıkmaza girmiştir.
 
Bu sürecin başından bu yana İzmir Tabip Odası olarak hak arayışı içindeki olan ve bundan başka amaç gütmeyen meslektaşlarımızın yanında yer aldık, yer almayı sürdürüyoruz.
 
Çalışmalarının karşılığı verilmeyen meslektaşlarımız basın aracılığıyla seslerini kamuoyuna duyurmak istemişlerdir.
 
Gelinen bu noktada bir yandan meslektaşlarımızın hak edişleri ödenmezken; diğer yandan da işverenin uyuşmaz ve uzlaşmaz tutumu nedeniyle bu bölgede sağlık hizmeti veren bir kurum devre dışı kalmıştır. Bu da bölge insanımızın sağlık hizmetine erişimini olumsuz yönde etkilemiştir.
 
“İş görmeme” eyleminin karşılığında hak edişlerin ödenmesi yerine emeğe saygısızlıkla karşılık bulmak meslektaşlarımızı üzmüştür.
 
Değerli basın mensupları,
 
Bu kurumun işverenini sizler aracılığıyla bir kez daha uyararak emeğe ve hakka saygıya çağırıyoruz. Bu çağrımızın da karşılıksız kalması durumunda akla gelebilecek her türlü meşru düzlemde meslektaşlarımızın hak arayışında onların yanında olacağımızı kamuoyuyla paylaşıyoruz.
 
Saygılarımızla.
 
 
 
İZMİR TABİP ODASI
 
 

 

Bu haber 2152 kez okunmuştur.