İşyeri Hekimi Meslektaşlarımıza Çağrı!

30.03.2017

 

Değerli meslektaşlarımız!

Daha önce de duyurulduğu gibi, Ankara 14. İdare Mahkemesi, İzmir Tabip Odası’nın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan işyeri hekimleri listesi isteğini haklı bularak, bu isteğin gerçekleşmesi yönünde karar almıştı.,
 
Yasal düzlemde değişiklik olmamakla birlikte uygulamada tabip odalarının bu alandaki denetçi rolünü ortadan kaldırmaya yönelik girişimler böylelikle boşa çıkartılmıştı.
 
Meslek örgütümüzün işçi sağlığı ve iş güvenliği alanına bilimsel ve mesleki katkıları yadsınamaz bir gerçektir. İşçi sağlığı ve iş güvenliği kültürünün oluşturulmasında işyeri hekimlerinin bu alandaki özverili çalışmaları büyük katkı sağlamıştır. 
İşyeri hekimlerinin (İSG-Katip) sistemi üzerinden yetkilendirilmesi ile Tabip Odası üyeliği farklı kavramlardır. (İSG-Katip) sistemi üzerinden yetkilendirme, Tabip Odası üyeliği zorunluluğunu ortadan kaldırmamaktadır.
 
İşyeri hekimliği, özel hekimlik faaliyeti olup özel hekimlik faaliyeti yürüten hekimlerin görev yaptığı yerdeki Tabip Odasına üyeliği yasal zorunluluktur. Bununla birlikte, üye olan meslektaşlarımızın da mesleki faaliyetlerindeki değişiklikleri 15 gün içinde Tabip Odasına bildirmesi gerekmektedir.
 
Oda üyeliği, mesleki dayanışmamız, özlük haklarının korunması ve geliştirilmesi açısından da ayrıca önemlidir.
 
İşyeri hekimliği yapmakta olan meslektaşlarımızın önemli bir kısmı Odamıza üye olup mesleki faaliyeti konusundaki değişiklikleri Odamıza iletmektedir. Ancak bir kısım meslektaşımızın, İSG-Katip sistemi üzerinden yetki aldığını ileri sürerek Odamıza üye olmadığı veya işyeri hekimliği yaptığını Odamıza bildirmediği bilinmektedir.
 
İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Genel Müdürlüğü, önümüzdeki günler içinde işyeri hekimlerinin güncel listesini Odamıza iletecektir. 
 
Çalışmalarımızın kolaylaştırılması ve meslektaşlarımızla ilişkilerimizin geliştirilmesi bakımından işyeri hekimliği yapmakta olan
Bu haber 1326 kez okunmuştur.