İşyeri Hekimleri Listesinde Yeni Gelişme

22.03.2017

 

Odamız, İzmir’de çalışan işyeri hekimleri ile çalıştıkları işyerlerinin listesinin verilmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü’ne başvuru yapmıştı. 

Başvurumuz, Bakanlık tarafından reddedilmiştir. Başvurunun reddi üzerine Başbakanlık Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu Başkanlığı’na (BBEDK) itiraz başvurusu yapılmıştır. 
 
İtiraz başvurusunun BBEDK tarafından reddi üzerine Ankara 14. İdare Mahkemesi’nde dava açılmıştır. Ankara 14. İdare Mahkemesi, 6023 sayılı Türk Tabipleri Birliği Kanunu’nun 7. Maddesi gereği işyeri hekimlerinin tabip odasına üye olmak zorunda olduğu, istenilen bilgilerin kişisel veri niteliğinde olmadığı, Çalışma Bakanlığı’nın İzmir’de görev yapan işyeri hekimleri ile görev yaptıkları işyerlerine ilişkin listeyi vermek zorunda olduğu gerekçelerine yer vermiştir.
 
Ankara 14. İdare Mahkemesi’nin kararı üzerine Başbakanlık BEDK toplanmıştır. 23.02.2017 tarihli toplantıda, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü tarafından “İzmir ilinde işyeri hekimliği yapmakta olan hekimler ile görev yaptıkları şirketlere ilişkin listenin” İzmir Tabip Odası ile paylaşılması gerektiğine karar verilmiştir.
 
İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü’nün listeleri önümüzdeki günlerde Odamızla paylaşması beklenmektedir.
Bu haber 1343 kez okunmuştur.