Dr. Engin TONGUÇ’u Andık !

23.01.2017

  

Değerli meslektaşlarımız,

Duyurduğumuz gibi dün akşam iş ve işçi sağlığı alanındaki öncülüğü ve yetkinliğiyle de tanınan meslektaşımız Dr Engin TONGUÇ’u saygıyla andık. Bilindiği gibi aynı alandaki katkılarıyla bilinen Dr Gürhan FİŞEK’in kaybıyla acılarımıza bir halka daha eklenmişti. Onu da saygıyla andık programın başında!
 
Konuşmalara geçmeden önce yoğun programına İzmir’i de sığdıran gazeteci, yazar ve İsmail Hakkı TONGUÇ Belgeliği Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Işık KANSU (yakın akrabası), meslektaşlarımız Prof Dr Mehmet ERGİN (Dr Engin TONGUÇ’un yeğeni), Prof Dr Mehmet TUNCA (Ankara Meslek Hastalıkları Hastanesi’nden çalışma arkadaşı), Prof Dr Alp ERGÖR (İş hekimliğinden öğrencisi) ve bu anmanın fikir babası Prof Dr Kemal KOCABAŞ (Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği Başkanı)’a gecenin anısına şükranlarımızı ifade eden plaket sunumu yapıldı!
 
Engin TONGUÇ’u anma etkinliğimizi “farklı yönleriyle” temasıyla tasarlamıştık. Bu nitelemenin son derece yerinde olduğunu dün akşam bir kez daha anlamış olduk. Hatta, denilebilir ki; eksik bıraktığımız bir o kadar daha yönü vardır bir Cumhuriyet aydını da olan işçi dostu meslektaşımızın!
 
2010 yılının Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında genç Tıbbiyelilere örnek olsun diye bir başka önemli meslektaşımız şair Dr. Ceyhun Atuf KANSU’yu işlemiştik. İzmir Tabip Odası belgeliğini tararken Dr Engin TONGUÇ’un o etkinliğimize katılma inceliği göstermiş olduğunu fark ettik. Orada yapmış olduğu kısa ve özlü konuşmayı da anılarımızı tazelemesi için paylaşıyoruz.
 
Özetle, dün akşam anılarla ve duygularla bezeli birkaç saat geçirdik. Yitirdiğimiz değerleri bilmek, unutmamak öncelikli görevimiz olmalı diye düşünüyoruz.
 
Dr Engin TONGUÇ’un vasiyeti gereğince bundan böyle her aralık ayında onun adını taşıyan bir etkinlikte onu farklı yönleriyle anarken; önemsediği konular üzerine bilgilendirici olmayı amaçlıyoruz.
 
Dr Engin TONGUÇ’un yüce anısı önünde saygıyla eğilirken, geride bıraktığı söylemler, eylemler ve eserlerle yaşamayı sürdüreceğinden kuşku duymuyoruz!
 
Dün akşam gelip de izleyemeyenler için etkinliğin tümünü i
Bu haber 1791 kez okunmuştur.