ANILARINA SAYGIYLA…

05.01.2017

 

Değerli meslektaşlarımız,

 Geçen yılın son günüyle yeni yılın ilk günlerinde iki önemli meslektaşımızı yitirdik.

Dr Engin TONGUÇ 31 Aralık’ta Soma’da sonsuzluğa uğurlandı. Cumhuriyet’imizin özgün kurumlarından Köy Enstitüleri’nin de kurucularından olan efsane eğitimci İsmail Hakkı TONGUÇ’un da bizlere emaneti olan Dr Engin TONGUÇ ailesindeki ünlülerin gölgesinde kalmaktan çok kendisine geçen bayrağı yükseklere taşıma becerisi gösterdi.

Özellikle işçi sağlığı ve meslek hastalıkları konusundaki yetkinliği ve yayınlarıyla Emekçi Dostu sıfatını hake den bir hekimlik yaşamı sürdü. Yine, öncüsü olduğu bir başka alan İşyeri Hekimliği Kursları’nın düzenlenmesindeki özverili çabalarıydı. Bu alanda da İzmir Tbip Odası ve TTB çalışmalarına eşsiz katkılar sundu.

 Emeklilik yıllarında eğitimci bir babanın evladına yaraşır şekilde merhume eşi Dr Müstesna TONGUÇ adına Soma’da yaptırdığı kız yurdunda kızlarımızın öğrenimlerini sürdürmelerine yardımcı oldu.

Işıklar içinde uyusun diyoruz!

Dr Engin TONGUÇ’la ilgili olarak onu çeşitli yönleriyle anmaya ve tanıtmaya katkısı olacak bir program üzerinde çalışıyoruz. Pek yakında duyurusunu yaparak ardından son görevimizi yerine getirmeye çalışacağız.

 Prof Dr Necati AKGÜN özellikle Ege Tıp mezunlarının ve Fizyoloji topluluğunun tanınmış kişiliydi. Öğreticiliğe aşkla bağlı, sakin, sessiz ama bir o kadar da etkileyici bir hocamızdı. Fizyoloji’ye ve özellikle de kuruluşuna katkısı olan Spor Hekimliği’ne katkıları unutulmaz izler bıraktı.

 Cumhuriyet’le yaşıt Necati hocayı 5 Ocak 2016 Perşembe günü saat 11’de EÜ Yerleşkesi MÖTBE Amfisi’ndeki töreni izleyerek öğle vakti Alsancak Hocazade Camisi’nden uğurluyoruz.

 

Öğrencilerinden Prof Dr Emin ERGEN’in Necati AKGÜN üzerine kısa ve öz değerlendirmesi sanırız onu son derece iyi anlatmaktadır!


Çok sayıda hekimin yetişmesindeki eşsiz katkılarını unutmayacağız!

 

Anısı önünde saygıyla eğiliyoruz!

 

İZMİR TABİP ODASI 

Bu haber 1956 kez okunmuştur.