RİZE’DEKİ AYMAZLIĞI KINIYORUZ !

24.12.2016

 

Değerli meslektaşlarımız,

 
Polislerimiz, askerlerimiz, suçsuz vatandaşlarımız aramızdan alınırken hemen her gün taziye iletisi yayımlıyoruz. Bir son görevi yerine getirmiş oluyoruz böylece!
 
Bu hafta içinde ülkemizin güvenliği için Suriye topraklarında El Bab’da uğradıkları saldırı sonucu şehit olan Mehmetçiklerimiz için yandı içimiz!
 
Bunların yaşandığı Türkiye’de, ulusal birlik çağrıları yapılırken, insanlarımız kenetlenmeye çağırılırken çay kenti Rize’den gelen haber canımızı sıktı. Öfkelendik, üzüldük! Değerbilmezliğe isyan ettik!
 
Bu toprakların vazgeçilmez ve tartışılmaz birleştiricisi Mustafa Kemal Atatürk’ün Rize’deki heykelinin vinç yardımıyla yerinden kaldırıldığına şaşırarak tanıklık ettik!
 
Çay kenti Rize’den gelen haber üzüntümüzü ve isyanımızı katladı!
 
Rize kentimizin çayla ve dolayısı ile sağladığı ekonomik kazançla tanışması Cumhuriyet’ledir. Dolayısı ile Atatürk’ledir!
 
Cumhuriyet kurulana dek çayla tanışmak şöyle dursun adından bile habersiz olan ülkemiz ve ülkemizin çay deposu Rize kaynaklı haber üzücüdür.
 
Birliğe, beraberliğe her zamankinden çok gereksinim duyan ülkemizin kurucusu Atatürk’ün heykeli vinç yardımıyla yerinden kaldırılabilir! Ancak, Atatürk’ün gönüllerimizde kurduğu tahtı, ülkemizde bıraktığı derin izi ve saygınlığı ortadan kaldırmaya yeryüzündeki hiç bir güç yetmez!
 
Yetkilileri kamu vicdanını derinden yaralayan bu kabul edilemez kararı gözden geçirmeye Atatürk heykelini kaldırıldığı yere koymaya çağırıyoruz!
 
Hatadan dönmek erdemdir…
Bu haber 1694 kez okunmuştur.