RTÜK’e Başvuru

14.12.2016

 

Show TV’de yayınlanan Cesur Yürek isimli bir dizide, dizinin oyuncuları arasında ameliyathanede geçen diyaloglar hekim kamuoyunda büyük tepki toplamıştır.

Film ve senaryo gereği olduğu savunulsa dahi, hekimlerin ve sağlık çalışanlarının böyle bir ortamda, şiddet baskısı altında gösteriliyor olması kabul edilemez.
 
Sağlık çalışanlarına şiddetin her geçen gün arttığı ve neredeyse kanıksandığı bir ortamdayız. Toplumun her kesiminde şiddet olağanlaşmıştır. 
 
Başta diziler olmak üzere her türden filmi tutkuyla ve ilgiyle izleyen insanlarımızın önemli çoğunluğunun bu gibi örneklerden film gereği de olsalar olumsuz etkilenmeleri olasıdır. Bu olasılığın varlığı bile başlı başına önemlidir düşüncesindeyiz.
 
Filme konu olan ve bir hasta yakınıyla ameliyathanedeki hekim ve sağlık çalışanları arasında geçen diyalog yaşamın olağan akışına ve hekimlik mesleğinin doğasına aykırılıklar içermektedir. Daha da kötüsü bu aykırılık, şiddet öğeleriyle harmanlanmış biçimde sunulmaktadır izleyiciye.
 
Kabul edilemez bulduğumuz dizideki bu sahneler nedeniyle Radyo Televizyon Üst Kurulu’na bir başvuru yapılmıştır. Başvurumuzda, televizyon programlarının toplum üzerindeki etkisine vurgu yapılarak söz konusu dizi filmi hakkında gerekli işlemlerin yapılması talep edilmiştir. 
 
RTÜK’e başvuru yazımız için tıklayınız
 
 
İZMİR TABİP ODASI
Bu haber 1961 kez okunmuştur.