Çocuk İstismarı ve İnsan Hakları

08.12.2016

 

Değerli meslektaşlarımız,

İNSAN HAKLARI EVRENSEL BİLDİRGESİ’nin insanlıkla buluşmasının 68. Yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Bu önemli belgeyle ilgili olarak 10 Aralık’ı kapsayan hafta boyunca etkinlikler yapılmaktadır.
 
Bizler de hekimler olarak İNSAN HAKLAR olgusunu önemsiyoruz!
 
Bu önemli kavramın, dar kapsamlı olarak belirli düşünce ve eylemlere kalkan yapıldığını da göz önüne alarak kötü niyete bir kez daha dikkat çekmekte yarar görüyoruz.
 
Son çeyrek yüzyılda ülkemizin birliği ve bütünlüğüne karşı kanlı eylemlerle kendisini gösteren terörizmin de İNSAN HAKLARI’nı kalkan olarak kullandığına üzülerek tanıklık ediyoruz.
 
İnsan uygarlığının vazgeçilmezi olan İNSAN HAKLARI kavramını suistimal eden ve yanlışlıkların kalkanı olarak kullanan anlayışa karşı, İzmir Tabip Odası uyanık ve sorumlu tutumunu bundan önce olduğu gibi bundan böyle de sürdürecektir.
 
İnsan Hakları haftasındaki etkinliklerden birisini bilginize sunuyor, izlemenizi diliyoruz. Son yıllarının en önemli toplumsal sorunlarından biri olan çocuk istismarı konusunun ele alındığı bir etkinlik düzenlenmiştir. 
 
İzmir Valiliği İnsan Hakları İl Kurulu’nda İzmir Tabip Odası’nı temsil etmekte olan meslektaşımız Prof. Dr. Ramazan İNCİ’nin de konuşmacı olarak yer aldığı etkinlik bilgileri ekte paylaşılmıştır.  
 

Program İçin Tıklayınız
 
İZMİR TABİP ODASI
Bu haber 1265 kez okunmuştur.