Aliağa Devlet Hastanesinde Şiddet!

08.12.2016

 

Değerli meslektaşlarımız,

 
Sağlık ortamında başta hekimler olmak üzere sağlık çalışanlarını hedef alan her türden şiddet eylemleri hız kesmeksizin sürmektedir. Son günlerde yurdumuzun hemen her köşesinden gelen şiddet haberlerine İzmir’den gelenler eklenmiş durumdadır.
 
Bu hafta içinde ilk olarak İzmir Atatürk Eğitim Hastanesi’nden gelen sözel şiddet olayına Aliağa’dan gelen bıçaklı saldırı eklenmiştir.
 
Her iki olayda da İzmir Tabip Odası, meslektaşların yanında yer almıştır.
 
İzmir Atatürk Eğitim Hastanesi’ndeki sözel şiddet olayı sonrasında Oda avukatımız hastanede tutanakların düzenlenmesi ve karakol sürecinde meslektaşlarımıza eşlik ederek sürecin sağlıklı yürümesi çabası içinde olmuştur.
 
Aliağa’daki bıçaklı saldırı sonrasında ise Oda Genel Sekreteri ve Oda avukatı hızla Aliağa’ya ulaşarak olayla ilgili bilgi edinmiş, hastane başhekimi ve saldırıya uğrayan meslekdaşımız ile görüşmüştür.  Ayrıca, adli sürecin her aşamasında odamızın meslekdaşımıza destek olacağı güvencesini paylaşmıştır.
 
Aliağa’da bıçaklı saldırıya uğrayan meslekdaşımızın olayı yaşamsal ve kalıcı sorunlara yol açmayacak olan yüzeysel yaralarla atlatmış olması teselli kaynağımız olmuştur.
 
Değerli meslektaşlarımız,
 
Sağlıkta Şiddet konusundaki duyarlılığı başından bu yana bilinen İzmir Tabip Odası bir süreden beri hekime yönelik şiddet olgularını basınla paylaşmama eğilimindedir. Sağlıkta şiddet olgusunun basında yoğunlukla yer almasının şiddeti özendirdiği ve normalleştirdiği yolundaki uzman görüşleri bu yaklaşımımızda etkili olmuştur. Bazı olgularda şiddete uğrayan meslektaşlarımızın talebi bu yönde olmuştur. Bununla birlikte, şiddet olgularında mahkemelerce verilen cezaların ön plana çıkartılmasının daha doğru olduğu düşüncesindeyiz. Uzman görüşleri de bu yöndedir. 
Bu haber 1419 kez okunmuştur.