Muayenehane Hekimlerinin Dikkatine

06.12.2016

 

Geçtiğimiz günlerde, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından hekimlere “Sağlık Bilgi Sistemleri Uygulamaları” konulu bir yazı gönderilmiştir. Bu yazıda özetle, hekimlerin kendilerine başvuran hastaların kayıtlarını, Sağlık Net ve –e-nabız üzerinden sisteme göndermesi ve uygun yazılı temin etmesi gerektiği belirtilmiştir.

Bu yazının hekimlere gönderildiği bilgisi üzerine, Odamızca üyelerimize cep mesajı gönderilerek herhangi bir işlem yapmamaları ve beklemeleri gerektiği bilgisi iletilmiştir.
 
Konuyla ilgili olarak Odamızca TTB Merkez Konseyi’ne bir yazı gönderilmiş, konunun ülke genelini ilgilendiren bir sorun olduğu belirtilerek bilgilendirme yapılmıştır.  
 
TTB Merkez Konseyi tarafından Odamıza bir yanıt gönderilmiştir. Bu yazıda, sağlık verilerinin paylaşılmasına ilişkin hukuki süreç paylaşılmış, 07.04.2016 tarihli Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve 20.10.2016 tarihli Kişisel Sağlık Verilerinin İşlenmesi ve Mahremiyetin Sağlanması Hakkında Yönetmelik hükümlerine yer verilmiştir.
 
TTB Merkez Konseyi yazısı için tıklayınız...
 
Değerlendirme yazısında, paylaşılması istenen kişisel verilerle ilgili hiçbir sınır tanımlanmadığı, hastadan elde edilen bütün bilgilerin eksiksiz Bakanlığına gönderilmesinin kabul edilemez olduğu, bu işlemler için hastanın rızasının aranmadığı düşünüldüğünde ortaya vahim bir tablonun ortaya çıktığı bilgisi paylaşılmıştır. Ayrıca, konuyla ilgili yeni bir hukuki sürecin başlatıldığı bilgisi paylaşılmıştır.
 
Değerli Meslektaşlarımız,
 
Şu aşamada, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından istenen bilgilerin herhangi bir şekilde paylaşılmaması gerekmektedir.
Süreçle ilgili sorun yaşanması halinde Odamız ile iletişime geçilmesini dileriz.
 
İZMİR TABİP ODASI
Bu haber 1546 kez okunmuştur.