5 Dakikada Hasta Muayenesi Dayatmasına Hayır !

25.11.2016

 

Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerde, hastalara 5 dakikada bir randevu verilmesi ve tıbbi sekreterlerin azaltılmasına yönelik uygulamalarla ilgili bir basın toplantısı yapıldı. Basın toplantısına, odamız genel sekreteri Dr. Ceyhun Balcı, İzmir Sağlık ve Hasta Hakları Derneği Başkanı Aydın Çubuklugil ve üyelerimiz katıldı. 

 
Basın toplantısında, hekimlere dayatılan 5 dakikada bir hasta randevusu verilmesi uygulamasının hekimler ve hastalar açısından sakıncaları kamuoyuyla paylaşıldı.
 
İZMİR TABİP ODASI
 
 
BASIN AÇIKLAMASINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ....
 
5 DAKİKADA HASTA MUAYENESİ
DAYATMASINA HAYIR !
 
 
Sağlık Bakanlığı tarafından hastaların randevu sisteminin düzenlenmesine ilişkin 31.10.2016 tarihli bir genelge yayınlanmıştır. Genelge, görüntüde, randevulu hasta sayısını artırma, randevu dışı gelen hasta sayısını azaltma amacını taşımaktadır.  Genelge incelendiğinde, “hastaların ve hekimlerin iyiliği” için yapılmış gibi görünmektedir.
 
Gelin görün ki, gerçekler böyle değildir.
 
Sağlık Bakanlığı tarafından önceden uygulanmakta olan Merkezi Hasta  Randevu Sistemine (MHRS) göre, hastalara 10 dakikada bir olacak şekilde poliklinik  randevusu verilmektedir. Randevulu hasta dışında, randevu almadan gelen hastalara da hizmet verilmektedir.
 
Sağlık Bakanlığı’nın bu genelgesi sonrasında, Hastane Yöneticilikleri tarafından, randevu sisteminin 5 dakikada bir hasta muayenesi şeklinde planlanması talimatı verilmiştir. 5 dakikada bir hastaya randevu verilecek, bu hastalar dışında, randevu almadan gelen hastaların muayenesi aksatılmaksızın yapılacaktır. 
 
Ge
Bu haber 1660 kez okunmuştur.