ATATÜRK Aramızdan Ayrılışının 78.Yılında Törenle Anıldı

11.11.2016
 
Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, Ebediyete varışının 78.yılında Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesinde anıldı.
 
10 kasım perşembe günü,”Tepecik EAH  Atatürk’ü Anma Komitesi”  öncülüğünde, İzmir Tabip Odamızın katkılarıyla, hastanede  anma töreni düzenlendi.
 
Atatürk büstü önünde saat 9:05’te hastane çalışanları ve hastaların yoğun katılımı ile saygı duruşu yapılıp İstiklal Marşı söylendi.
 
Daha sonra hastane çalışanları, hastalar ve  hasta yakınları konferans salonunda toplandılar.
 
Mustafa Kemal’in kırmızı beyaz karanfillerle donatılmış resmi önünde hastane kreşindeki çocukların okuduğu şiirlerle başlayan anma töreninde daha sonra hastane başhekimi Prof. Dr. Gökhan Akbulut bir konuşma yaparak Mustafa Kemal Atatürk’ün bağımsızlıkçı ve çağdaş uygarlık doğrultusundaki yaklaşımlarına ilişkin görüşlerini paylaştı.
 
Atatürk’ü anma komitesi adına konuşan  Dr. Suat Kaptaner,  Mustafa Kemal  Atatürk’ ün ülkemizin bağımsızlığı, ulusumuzun birliği için en büyük dayanağımız olduğunu ifade etti. Hiç bir kişi ve kuvvetin Atatürk sevgisini ve ona olan bağlılığımızı silemeyeceğini belirten Kaptaner, karamsarlığa ve yılgınlığa kapılınmaması gerektiği, bu konuda da  Atatürk’ ümüzü örnek almamız gerektiğini ifade etti.
 
Tören müzik eşliğinde Mustafa Kemal Atatürk’ ün  yaşamına  ilişkin  video filmin  izlenmesi ve  bütün salonun  “İzmir’in Dağlarında Çiçekler Açar” marşını  toplu olarak söylemesiyle sona erdi.
 

 

İZMİR TABİP ODASI
 
 
Töreni İzlemek iç
Bu haber 1608 kez okunmuştur.