Mahkeme Bilirkişi Listelerine Kayıt

13.10.2016

 

İzmir Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığı ve İzmir Bölge Adliye Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığı tarafından gönderilen yazı ile 2016 yılı Hukuk ve Ceza Mahkemeleri için bilirkişilik başvurularının 17.10.2016 tarihinde başlayacağı bildirilmiştir.

 
Hukuk ve Ceza Mahkemelerinde bilirkişi olarak görev yapmak isteyen meslektaşlarımızın 17.10.2016-31.10.2016 tarihine kadar başvuru yapması gerekmektedir.
 
Ülkemizde istinaf mahkemelerinin kurulması ve yargının yapılanmasındaki değişiklikler nedeniyle bilirkişilik için başvuru makamları değişmiştir.
 
Bilirkişi olarak görev yapabilmek için Adalet Komisyonluğu bünyesinde oluşturulan bilirkişi listesinde kayıt olmak gerekmektedir. Başvuru formu ve başvuru koşulları aşağıda paylaştığımız linkte yer almaktadır.
 
Hukuk mahkemelerinde bilirkişilik yapmak isteyen meslektaşlarımızın www.izmirbam.adalet.gov.tr uzantılı WEB sitesinde yer alan başvuru formunu doldurması ve ilanda belirtilen belgeler ile birlikte Adalet Komisyonu Başkanlığına teslim etmesi gerekmektedir.
 
Ceza mahkemelerinde bilirkişilik yapmak isteyen meslektaşlarımızın www.izmir.adalet.gov.tr uzantılı WEB sitesinde yer alan başvuru formunu doldurması ve ilanda belirtilen belgeler ile birlikte Adalet Komisyonu Başkanlığına teslim etmesi gerekmektedir.
 
Başvurunun 17.10.2016-31.10.2016 tarihleri arasında yapılma zorunluluğu bulunmaktadır.
 
 
İZMİR TABİP ODASI
Bu haber 1750 kez okunmuştur.