İzmir Valisi Erol Ayyıldız’ı Ziyaret

17.08.2016
 
16 Ağustos 2016 tarihinde, İzmir Tabip Odası adına İzmir Valisi Erol Ayyıldız ziyaret edilmiştir.
Ziyarete, Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Fehmi Akçiçek, Yönetim Kurulu Üyesi Dr. İlgül Bilgin, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp AD Başkanı Prof. Dr. Ekin Özgür Aktaş ve Odamız Hukuk Danışmanı Av. Mithat Kara katılmıştır.
 
Ziyarette, 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle yaşanan olağanüstü koşullar ve hukuki süreçlerin bir parçası olarak adli muayeneler ele alınmıştır.
 
Ziyarette, gözaltında bulunan kişilerin sayısındaki fazlalık nedeniyle adli muayenelerle ilgili yaşanan sorunlar paylaşılmış; adli muayenelerin İstanbul Protokolü’ne ve ilgili mevzuata uygun koşullarda ve şekilde yapılmasının önemi vurgulanmıştır.
İzmir Valisi Erol Ayyıldız, konuya duyarlılıkla yaklaştıklarını, gözaltı sayısındaki fazlalık ve gözaltındakilerin taşınması konusundaki güvenlik sorunları nedeniyle ek önlemler almak zorunda kaldıklarını, aksaklıkların giderilmesi için getirilecek önerilere açık olduklarını, hekimlerin çalışma koşullarının düzeltilmesi için gerekli önlemlerin alınacağını ifade etmiştir.
 
Görüşmede, konunun adli boyutu da ele alınmıştır. Buna bağlı olarak, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı ile de görüşülmesinin yararlı olacağı değerlendirilmiştir. Bu çerçevede, Odamız adına İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan randevu istenmiştir.
 
Sayın Vali’nin istemi doğrultusunda, adli muayeneler konusundaki önerilerimiz yazılı hale getirilerek kendisi ile paylaşılmıştır. İzmir Valiliğine iletilen 17.08.2016 tarihli yazımız için tıklayınız
 
Meslektaşlarımızın bilgisine sunulur.
 
Önceki İlgili Haberlerimiz
 
“OHAL ve Adli Muayeneler” konulu haberimiz için tıklayınız
 
“İnsan Hakları İhlalleri İle
Bu haber 2019 kez okunmuştur.