Eczacı Dostlarımıza Başsağlığı Diliyoruz

27.06.2016

 

Geçtiğimiz haftanın sonunda Ankara’dan gelen üzücü bir haberle sarsıldık! Başkent Ankara’nın ortasındaki Cebeci’de Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde görev yapan 4 eczacı dostumuz silahlı saldırı sonucu aramızdan alındı!

Yaşamlarının baharında hayata veda eden 4 eczacı dostumuzun yakınlarına, ailelerine ve eczacı topluluğuna başsağlığı ve sabır dileklerimizi sunuyoruz!
 
Bu ölümlü saldırıya neden her ne kadar sağlık çalışanı-hasta/hasta yakını tartışması olmamışsa da; başkentin orta yerindeki bir üniversite hastanesinde silahlı saldırı yaşanmış olması ürpertici ve kaygı vericidir.
 
Bu dehşet verici saldırı sağlık hizmeti verilen ortamların güvenliği konusunu bir kez daha gündeme getirmiştir.
 
Sağlık hizmeti doğası gereği hareketlidir. Çoğu zaman ivediliğin öne çıktığı bu ortamda sağlık çalışanlarının onca soruna ek olarak “güvenlik kaygısı” taşıması kabul edilemez bir durumdur.
 
Nedeni ne olursa olsun bu ve benzeri saldırıların yaşanmaması, sağlık hizmeti verenlerin zarar görmemesi bakımından başta sağlık yönetenleri olmak üzere güvenlik birimlerini bu önemli yaşamsal konuya duyarlı olmaya ve önlem almaya çağırıyoruz!
 
 
İzmir Tabip Odası
Bu haber 1523 kez okunmuştur.