ÜZGÜNÜZ…

24.06.2016

 

 

 

Kemalpaşa Bağyurdu ASM’de bir hekim ile hastası arasında yaşanan olumsuz iletişimin sosyal medyada ve ulusal basında yer alması üzerine konuyla ilgili bir basın toplantısı yapılması gereği duyulmuştur.

24.06.2016 tarihinde, İzmir Tabip Odasında gerçekleştirilen basın açıklamasına, Oda Başkanımız Dr. Fehmi Akçiçek, Genel Sekreterimiz Dr. Ceyhun Balcı, İzmir Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Murat Pala katılmıştır.
 
Hafta başında Kemalpaşa ilçesindeki Bağyurdu ASM’de bir hekim ve hastası arasında yaşanan olumsuz iletişim örneği, doğal olarak tepkilere yol açmıştır. Olaya ilişkin görüntüler gerek ulusal basında ve gerekse sosyal medyada hızla paylaşıma konu olmuştur.
 
Öncelikle bu olumsuz iletişim konusunda üzgün olduğumuzun kamuoyu ve basın kurumlarınca bilinmesini dileriz!
Diğer yandan, bu olumsuzluk gerekçe gösterilerek hatayla orantısız bir linç ve saldırı kampanyasına tanıklık ettiğimizi üzülerek paylaşmak isteriz.
 
Görüntülerde yer alan meslektaşımızın da, bu yaşanan olumsuzluktan dolayı üzgün olduğunu ifade etmek isteriz.
 
Ancak, hiç kimse ve hiçbir kurumun bu olayı gerekçe göstererek haddini aşan yaklaşımlar içinde bulunamayacağını da anımsatmak isteriz.
 
Özür beklemenin ötesine geçen meslektaşımızı ve ailesini tehdide varan, şiddet eğilimi içeren her türlü yaklaşımı da kınadığımızın bilinmesini isteriz.
 
Nicelikler üzerinden değerlendirilen ve olumlu etiketler yapıştırılan sağlık ortamımızın nitelikten yoksun olduğunu, başta hekimler olmak üzere sağlık çalışanlarını ağır iş yükü altında ezdiği gerçeğini paylaşmak isteriz.
 
Kemalpaşa’da yaşanan bu olumsuzluktan dolayı hem meslektaşımızın hem de İzmir Tabip Odası yönetimi olarak bizlerin üzgün olduğumuzu bir kez daha paylaşırız!
 
Bu olay vesilesiyle, sağlık hizmeti verilen yerlerin ve ortamın olumsuzluk üretiminde önde gelen etken olduğunu bir kez daha hatırlatmak
Bu haber 2682 kez okunmuştur.