Dr. Hüseyin Güven, Yapılması Gereken Davranışı Göstermiştir

15.06.2016

 

Temiz ve yaşama uygun bir çevre sağlıklı bireyler ve dolayısı ile de sağlıklı bir toplum için olmazsa olmaz temel gerekliliktir. Çevrenin yıkıma uğratıldığı, kirletildiği koşullarda sağlıklı ve mutlu bir yaşamdan söz etmek neredeyse olanaksızlaşmaktadır.

İnsan sağlığının korunması ve geliştirilmesi etkinliklerinin birincil öznesi olan hekimlerin başta meslektaşları olmak üzere, diğer bilim insanlarıyla, çevrebilimcilerle, sivil toplum örgütleriyle ve ilişki içinde bulundukları ayrıcalıksız herkesle bilgilerini paylaşma ve sağlıklı bir çevre için birlikte hareket etme sorumlulukları vardır.
 
Hekimliğin eski çağlardan bu yana önde gelen ilkesi olan “önce zarar vermeme” de öncelikle bir parçası olduğumuz çevreye karşı sorumluluğumuzu yansıtmaktadır.
 
Hekimlik değerlerinin kadim değerlerinin koruyucusu olan İzmir Tabip Odası içinde yaşamakta olduğumuz doğanın korunması çabalarında her hekimi elçisi kabul ederek onların yanında yer almaktadır. Bu duruş, hekim örgütünün üyeleriyle olan dayanışmasının ötesinde bir insanlık görevi olarak da karşımızda durmaktadır.
 
Foça’da görev yapmakta olan meslektaşımız Dr. Hüseyin GÜVEN, zaten var olan hava ve çevre kirliliğini daha da kötüleştirecek olan Aliağa termik santralinin olumsuz etkileri konusunda hastalarını bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetlerini doğal görevi gereğince yerine getirmiştir.
 
Bu doğal görevini yerine getiren Dr. Hüseyin GÜVEN Anayasa’dan kaynaklanan haklar gereğince davranmıştır.  Kendisini bu haklarını kullanırken takındığı cesur tutumla mesleğini onurlandırdığı için kutluyor ve onun yanı başında olduğumuzu kamuoyuna duyuruyoruz!
 
İZMİR TABİP ODASI
Bu haber 1932 kez okunmuştur.