Ortak Basın Açıklaması - “Aile Hekimliğinde Kıyıma Hayır”

06.06.2016

 

İzmir Bergama’da sözleşmeli aile hekimi olarak görev yapmakta olan Dr. Süleyman Şafak’ın sözleşmesinin, hafta sonu nöbetlerine gitmediği gerekçesiyle feshedilmesi nedeniyle ortak basın açıklaması yapıldı.

06 Haziran 2016 tarihinde, İzmir Tabip Odası’nda gerçekleştirilen ortak basın açıklamasına;  Dr. Süleyman Şafak da katıldı.
 
Basın açıklaması, İzmir Aile Hekimleri Derneği (İZAHED), Türkiye Aile Hekimleri Uzmanlık Derneği (TAHUD) İzmir Şubesi, Türk Sağlık Sen İzmir Şubesi, SES İzmir Şubesi, Genel Sağlık İş Sendikası İzmir Şubesi,  Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Birlik Dayanışma Sendikası, Türk Hemşireler Derneği İzmir Şubesi temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti.
 
Basın açıklamasına, Aydın Aile Hekimleri Derneği ve Denizli Aile Hekimleri Derneği de destek verdi.
 
Açıklamada, Dr. Süleyman Şafak’ın sözleşmesinin feshi ile aile hekimliğinde nöbet uygulamalarına yönelik eleştiriler paylaşıldı.
 
İZMİR TABİP ODASI
 
 
Sayı: 16-19                                                                                                       06.06.2016
 
AİLE HEKİMLİĞİNDE KIYIMA HAYIR!
 
Basınımızın değerli temsilcileri,
 
Sağlık ortamımız hemen her basamakta sorunlarla sarmalanmış durumdadır. Yetkililer hemen her fırsatta sağlıkta yaratılan memnuniyetten söz ededursunlar; bu kutsal hizmeti verenlerin hoşnutsuzluğu her geçen gün daha fazla derinleşiyor.
 
Ücret ve özlük hakkı iyileştirmesi bir yana, hekimlerin ve diğer sağlık çalışanlarının yıldırıcı bir ortamda çalışmaya çalışmakta olduğunu üzülerek gözlemliyoruz!
 
Bu haber 1932 kez okunmuştur.