Dr. Kamil Furtun’u Saygıyla Anıyoruz! Saldırganları ve sorumluları uyarıyoruz!

29.05.2016

 

 

Dr.Ersin ARSLAN öldürülmeden önceki günlerde İzmir Tabip Odası tarafından sanal ortamda yapılan bir anketin sonuçları son derece çarpıcıydı.

Anket katılımcısı her iki hekimden birisi meslek yaşamı boyunca şiddete uğruyordu geri bildirimlere göre!
 
Şiddete uğradığını ifade eden her iki hekimden birisi karşılaştığı şiddetin fiziksel olduğunu bildirmekteydi.
 
Tekme, tokat, yumruk, bıçak, ateşli silah ve hatta samuray kılıcı kullanılan başlıca silahlar olarak dehşetimizi katlamaktaydı.
 
Siyasetçiler oy toplasınlar diye boy hedefine dönüştürülen hekimler başta olmak üzere sağlık çalışanlarının yaşatmak için çaba gösterirken yaşam haklarının derdine düşmüş olmaları ironiden de öte bir durumu ifade etmektedir.
 
Hastalara sesleniyoruz!
 
Genelde ülkemizin, özelde sağlık ortamının koşulları hiç kuşkusuz sinir bozucudur. Ancak, bu olumsuzluğun ortaya çıkmasında hekimlerin ve sağlık çalışanlarının payı yok denilecek düzeydedir. Dolayısı ile, gerekçe ne olursa olsun hastalardan ve hasta yakınlarından hekimlere yönelen her türlü şiddet kabul edilemez olduğu gibi adli ve vicdani suç kapsamında davranışlardır. Uzak durmanızı, sağlığınızı ve yaşamınızı emanet ettiğiniz hekimlere hak ettiği saygıyı göstermenizi istiyoruz!
 
Yetkililere çağrıda bulunuyoruz!
 
Odamızın yaptığı hekim kamuoyu araştırmasında da açıklıkla ortaya çıktığı gibi sağlık ortamındaki şiddetin önde gelen sorumlusu hasta-hekim ilişkisini bozan, insani olmaktan çıkartan “sağlıkta dönüşüm” ve tarafınızdan kullanılan söylemlerdir.
 
Siyasetin düzeysiz oy avcılığı ortamında hekimleri ve sağlık çalışanlarını kullanmak sizler için kolay olabilir. Ancak, yarattığınız karmaşa ve buna bağlı şiddet ortamı hekimlerin canını vermesi sonucuna yol açmaktadır. Elde ettiğiniz hiç bir kazanç sizleri altına girdiğiniz bu ağır sorumluluktan kurtaramaz!
 
Sizleri bir an önce sorumlu davranmaya çağırıyoruz!
 
Unutmayınız ki; hekimler olmadan sağlık ortamı olmaz, sağlık hizmeti üretilemez!
 
Dr Kamil FURTUN’un başına gelen son olsun!

Yokluğunun 1. yılında anısına saygıyla…

İZMİR TABİP ODASI
 
Bu haber 2513 kez okunmuştur.