Laiklik Herkese Gerekli !

26.04.2016

 

Değerli Meslektaşlarımız,

23 Nisan’da TBMM’nin açılışının 96 . yıldönümüydü!
 
Yüce TBMM’nin şimdiki başkanı İsmail KAHRAMAN’ın içtiği andı unutarak “Laiklik yeni anayasada olmamalıdır” dediğini tüylerimiz ürpererek işitmiş bulunuyoruz!
 
Laiklik, Ulusal Kurtuluş Savaşımızın ve Cumhuriyet Devrimlerinin ürünü olan dünyaya örnek olmuş ülkemizin temel direklerinden birisidir. Mustafa Kemal Atatürk’ün laiklik anlayışı, birçok çağdaş batı ülkesine dahi örnek olmuş bir yaşam biçimini ifade eder. Laiklik, sonuçta yönetim ve yaşam biçimidir. 
 
TBMM Başkanı’nın açıklamaları, Mustafa Kemal Atatürk ile Cumhuriyet Devrimi ve ilkeleri ile bir kavganın ürünüdür.
 
Sayın TBMM Başkanı’na anımsatmak zorundayız!
 
Dinlere ve her türlü inanca saygının ifadesi olan Laiklik bir anayasa maddesi olmanın ötesinde her kesimden, her eğilimden, her düşünceden insanın gereksinim duyduğu bir ilkedir.
 
Ülkemizin birliği, dirliği ve varlığını güvence altına alır.
 
Laiklik ilkesinin olmadığı bir ortamda sağlık hizmetlerinin ne hale geleceğini düşünmek bile yeterince dehşet verici bir durumdur.
 
İzmir Tabip Odası olarak, ülkemizin temel değerlerini ve varoluş ilkelerini yok etmeye çalışan ve bilinçaltlarındaki yaşam biçimini ülkemize dayatmaya çalışan anlayışı ve bu anlayışın temsilcilerini kınıyoruz.
 
Hekimlerin hak ve çıkarları için yaptığımız mücadele, Cumhuriyet Devrimlerinin korunması mücadelesi ile birlikte devam edecektir.
 
 
İZMİR TABİP ODASI
Bu haber 3024 kez okunmuştur.