Yalan ve İftiralara Yanıt

15.04.2016

 

 


 

 1-) Son günlerde sosyal medyada,  Oda Başkanımızın TTB Merkez Konseyi üyesi Dr. Fatih Sürenkök hakkında ihbarda bulunduğu ve görevden alınmasını sağladığı haberleri kasıtlı ve bilinçli olarak yayılmaktadır. Bu haberler gerçek dışıdır İzmir Cumhuriyet Savcılığının ilgili yazısı için tıklayınız...

2-) Gerçekler tam tersinedir. Kasıtlı yönlendirmeler, İzmir Tabip Odasının seçim sürecinde, bazı kişi ve grupların seçimleri kazanmak için herşeyi mübah gören anlayışının ve yalanlara sığınma çabasının sonucudur. Meslektaşımızın içinde bulunduğu zor durumdan faydalanmak ve çıkar sağlamak için yapılan bu girişimleri hayret ve üzüntüyle izliyoruz.
 
3-) Yalanların aksine tek gerçek, Oda Başkanımız Dr. Suat Kaptaner hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuş olmasıdır.
 
4-) 14 ARALIK 2015 tarihinde,  Eğitim Sen İzmir Temsilciliğinden Odamıza gelen mesajda, TTB, DİSK, KESK ve TMMOB  öncülüğünde, İzmir Emek, Demokrasi ve Barış güçlerinin “savaş ölüm demektir, savaşa dur demek, barışı haykırmak için, Sur, Cizre, Silopi'de sokağa çıkma yasaklarını protesto etmek için”  basın açıklaması yapacağı bilgisi iletilmiştir.
 
Basın açıklamasına katılan İzmir Emek, Demokrasi ve Barış Güçleri’nin AKADER, DHF, KALDIRAÇ, ROJAVA DERNEĞİ, HDP, SGDF, EHP, HDP, HDK, AYKİ, DEMOKRAT POMAK HAREKETİ, İDAYDER, KURDİDER, MKM, PARTİZAN, SODAP, TAYDER, TÖPG, DSİP, EMEP, ESP, SYKP, YSGP daha birçok örgütten oluştuğu, daha önceki etkinlik ve yazılardan bilinmektedir.
 
5-) TTB Merkez Konseyi üyesi Dr. Fatih Sürenkök, “Kürdistan Faşizme Mezar Olacak”  ve benzeri etnik ayrılıkçı sloganlar ve bayraklar eşliğinde konuşmuştur.