Tıbbi Atık Beyan Sisteminde Yaşanan Sorunlar

04.04.2016

 

Değerli Meslektaşlarımız,

Tıbbi atık üreten sağlık kurum ve kuruluşları, her yıl Çevre ve Şehircilik Bakanlığı WEB sitesinde yer alan sistemden giriş yaparak tıbbi atık beyanında bulunmaktadır.
 
Meslektaşlarımızdan gelen bildirimlerde, tıbbi atık beyan süresinin dolduğu son günlerde sistemde sorunlar yaşandığı için giriş yapılamadığı bildirilmiştir.
 
Bugün, (04.04.2016) Oda avukatımız Mithat Kara, İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri ile bir görüşme yapmıştır. Görüşmede, sistemdeki sorun nedeniyle giriş yapamayan meslektaşlarımızın durumu konuşulmuştur.
 
Müdürlük yetkilileri, tıbbi atık beyan sisteminin 1 Ocak-31 Mart tarihleri arasında açık olduğunu, 31 Mart tarihinden sonra kapandığını, girişlerin bu tarihler arasında yapılması gerektiğini, sisteme giriş yapamayan hekimlerin bir dilekçe vermesini gerektiğini, dilekçenin teslimini takip eden günlerde sistemin ilgili hekim için açılacağını ve sistemin açılmasından sonra girişlerin bu şekilde yapılabileceğini ifade etmişlerdir.
 
Bu çerçevede, sisteme giriş yapamayan meslektaşlarımızın aşağıda bir örneği paylaşılan dilekçeyi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne elden veya kargo ile ulaştırarak evrak kayıt numarası almalarını sağlamaları gerekmektedir. Başvurunun şahsen yapılması zorunluluğu yoktur. Dilekçenin teslimini takip eden günlerde ise sistemin açılıp açılmadığının kontrol edilmesi ve sisteme giriş yapılması gerekmektedir.
 
Bilgilerinize sunulur.
 
 
İZMİR TABİP ODASI
 
 
---------------------------------------------------------------------------
 
 
İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne
Anadolu Caddesi No:41/5, 35010 Bayraklı/İZMİR
 
Konu :  Tıbbi atık beyan sistemine giriş sorunu,
 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı WEB sitesinde yer alan online.cevre.gov.tr uzantılı giriş sistemine, sistemdeki yoğunluk nedeniyle süresi içinde giriş yapamadım. 
 
Tıbbi atık beyanı sistemine giriş yapabilmem için gerekli onayın verilmesini talep ederim.
 
 
04/04/2016
 
Dr. .................................
 
Adres :...............................
 
Tel      :.....................................
Bu haber 1894 kez okunmuştur.