Oda Başkanımız İzmir Valisi İle Tekrar Görüştü

30.03.2016

 

Dr. Fatih Sürenkök’ün görevden alınması ile ilgili olarak Oda Başkanımız Dr. Suat Kaptaner, 29.03.2016 tarihinde İzmir Valisi Mustafa Toprak ile bir görüşme gerçekleştirmişti. Görüşmede, Oda Başkanımız Dr. Suat Kaptaner, meslektaşımızın görevine iade edilmesini talep etmiştir. İzmir Valisi, konuyla ilgili gerekli araştırmayı yapıp Odamızı bilgilendireceğini ifade etmiştir.

 
İzmir Valisi Mustafa Toprak, bugün, saat 14.00 civarında Oda Başkanımız Dr. Suat Kaptaner’i bilgilendirmek için aramıştır. Görüşmede, Dr. Fatih Sürenkök hakkında, 2015 Ekim ayından bu yana değişik yerlerde ve değişik zamanlarda, farklı örgütlerle birlikte yapılan eylemler ve açıklamalarla ilgili soruşturma açıldığını, bu eylem ve açıklamaların terör eylemleri kapsamında soruşturulduğunu, görevden alma kararının soruşturma bitene kadar 3 ay süreyle geçerli olduğunu ifade etmiştir. Soruşturma bitiminde kararın tekrar değerlendirileceğini açıklamıştır.
 
Oda Başkanımız, bir meslek örgütü yöneticisi olan meslektaşımızın görevine iade edilerek hem kendisinin hem de hastalarının mağduriyetinin önlenmesi  talebini tekrar iletmiştir.
 
Girişimlerimiz hakkında meslektaşlarımız bilgilendirilecektir.
 
 
İZMİR TABİP ODASI
Bu haber 20029 kez okunmuştur.