Yalan ve İftiralara Cevap !

29.03.2016



 

1-) Bugün sosyal medyada,  Oda Başkanımızın TTB Merkez Konseyi üyesi Dr. Fatih Sürenkök hakkında ihbarda bulunduğu ve görevden alınmasını sağladığı haberleri kasıtlı ve bilinçli olarak yayılmaktadır.

2-) Gerçekler tam tersinedir. Kasıtlı yönlendirmeler, İzmir Tabip Odasının seçim sürecinde, bazı kişi ve grupların seçimleri kazanmak için herşeyi mübah gören anlayışının ve yalanlara sığınma çabasının sonucudur. Meslektaşımızın içinde bulunduğu zor durumdan faydalanmak ve çıkar sağlamak için yapılan bu girişimleri hayret ve üzüntüyle izliyoruz.
 
3-) Yalanların aksine tek gerçek, Oda Başkanımız Dr. Suat Kaptaner hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasıdır.
 
4-) 14 ARALIK 2015 tarihinde,  Eğitim Sen İzmir Temsilciliğinden Odamıza gelen mesajda,   
 
TTB, DİSK, KESK ve TMMOB  öncülüğünde, İzmir Emek, Demokrasi ve Barış güçlerinin “savaş ölüm demektir, savaşa dur demek, barışı haykırmak için, Sur, Cizre, Silopi'de sokağa çıkma yasaklarını protesto etmek için”  basın açıklaması yapacağı bilgisi iletilmiştir.
 
Basın açıklamasına katılan İzmir Emek, Demokrasi ve Barış Güçleri’nin AKADER, DHF, KALDIRAÇ, ROJAVA DERNEĞİ, HDP, SGDF, EHP, HDP, HDK, AYKİ, DEMOKRAT POMAK HAREKETİ, İDAYDER, KURDİDER, MKM, PARTİZAN, SODAP, TAYDER, TÖPG, DSİP, EMEP, ESP, SYKP, YSGP daha birçok örgütten oluştuğu, daha önceki etkinlik ve yazılardan bilinmektedir.
 
5-) TTB Merkez Konseyi üyesi Dr. Fatih Sürenkök, “Kürdistan Faşizme Mezar Olacak”  ve benzeri etnik ayrılıkçı sloganlar ve bayraklar eşliğinde konuşmuştur.
 
 
 
 
SOSYAL MEDYADA YAYINLANAN VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ
 
6-) İZMİR TABİP ODASI, etnik ayrılıkçı siyasetlerin temsil edildiği böyle bir ortamda bir meslek örgütü olarak hiçbir zaman bulunmayı uygun bulmamıştır.
 
Oda Başkanımız, hekimlerin hak ve çıkarları için verilen mücadeleye hiç bir katkı sağlamadığı, hekimleri meslek örgütünden uzaklaştırdığı için, TTB Merkez Konseyi'nin böyle bir ortamda bulunmaması gerektiği konusunda TTB’ye bir uyarı mektubu göndermiştir. Bu mektup WEB sitemizde hekimlerle paylaşılmıştır.
 
 17.12.2015 TARİHLİ MEKTUP İÇİN TIKLAYINIZ.
 
7-) Etkinliği düzenleyenlerden KESK dönem sözcüsü Bahri AKKAN, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na Oda Başkanımız Dr. Suat Kaptaner hakkında bu mektup nedeniyle suç duyurusunda bulunmuştur.

SUÇ DUYURUSU DİLEKÇESİ İÇİN TIKLAYINIZ 
 
Suç duyurusunun gerekçesi, Oda Başkanı Dr. Suat Kaptaner’in yapılan etkinliğin sonuçta PKK'nin siyasi hedeflerine hizmet ettiğini söylemesi, böylece hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği iddiasıdır.
 
8-) Oda Başkanımız Dr. Suat Kaptaner, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına savunma vermiş, etkinlik hakkındaki fikirlerini ve uyarılarını açıkça savunmuştur.
 
SAVUNMA DİLEKÇESİ İÇİN TIKLAYINIZ  
 
9-) Oda Başkanımız Dr. Suat Kaptaner’in İzmir Valiliği ve Genel Sekreterlik ile yaptığı görüşmelerde, Dr. Fatih Sürenkök hakkındaki görevden alma işleminin, Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan suç duyurusu üzerine alınan bir karar olduğu öğrenilmiştir.
 
10-) TTB Merkez Konseyi’nin 29.03.2016 tarihli açıklamasında, Dr. Fatih Sürenkök hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusu yapıldığı belirtilmekte ancak suç duyurusunu kimin yaptığı kasıtlı olarak yazılmamaktadır. Bu, İzmir Tabip Odası seçim sonuçlarını etkileme çabasıdır. Gerçeklerin TTB tarafından da gizleniyor olmasını da manidar buluyoruz.

Uyarı mektubumuza yanıt vermeyen TTB’den, uyarılarımıza ve eleştirilerimize yanıt bekliyoruz.

11-) İzmir Valisi Mustafa Toprak, 30.03.2016 tarihinde Oda Başkanımız Dr. Suat Kaptaner ile bir görüşme yapmıştır. Görüşmede, Dr. Fatih Sürenkök hakkında, 2015 Ekim ayından bu yana değişik yerlerde ve değişik zamanlarda, farklı örgütlerle birlikte yapılan eylemler ve açıklamalarla ilgili soruşturma açıldığını, bu eylem ve açıklamaların terör eylemleri kapsamında soruşturulduğunu, görevden alma kararının soruşturma bitene kadar 3 ay süreyle geçerli olduğunu ifade etmiştir. Soruşturma bitiminde kararın tekrar değerlendirileceğini açıklamıştır.

 
 
 
 
 
SONUÇ OLARAK;
 
ODA BAŞKANIMIZ TARAFINDAN YAPILAN BİR İHBAR VEYA SUÇ DUYURUSU YOKTUR.
 
 TAM TERSİNE ODA BAŞKANIMIZ HAKKINDA İHBARDA BULUNULMUŞTUR.
 
SOSYAL MEDYADA YER ALAN HABERLER VE İDDİALAR YALANDIR.
 
BU YALAN HABERLER, SEÇİMLERİ YÖNLENDİRMEK AMACIYLA ÜRETİLMEKTEDİR.
 
MESLEKTAŞIMIZIN İÇİNDE BULUNDUĞU ZOR DURUMDAN FAYDALANMAK VE ÇIKAR SAĞLAMAK İÇİN YAPILAN BU GİRİŞİMLERİ HAYRET VE ÜZÜNTÜYLE İZLİYORUZ.
 
 
Hekim kamuoyuna saygı ile sunulur.
 
 
 
İZMİR TABİP ODASI 
Bu haber 5867 kez okunmuştur.